Teroare în Afghanistan. Oameni executaţi, trupuri atârnate în piaţa publică
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
La o zi după ce talibanii au anunţat că vor executa oameni şi le vor amputa membre, aceştia au trecut la fapte. Trupul unui afgan a fost atârnat, sâmbătă, în piaţa publică.

Victima ar fi fost una dintre cele patru persoane executate după ce au fost acuzate de răpirea unui bărbat şi a fiului acestuia.Corpurile celor patru au fost atârnate în mai multe locuri din oraşul Herat, conform AP. Imaginile au fost transmise de către un post de televiune arab şi postate apoi pe Twitter.

Fostul şef notoriu al poliţiei religioase a talibanilor a anunţat vineri că pedepsele extreme, cum ar fi execuţiile şi amputările, vor fi reluate în Afganistan.

De când au preluat puterea în Afganistan, la 15 august, talibanii au promis o guvernare mai blândă decât în mandatul anterior. Dar au fost deja raportate mai multe cazuri de încălcare a drepturilor omului în întreaga ţară.

Joi, Human Rights Watch a avertizat că talibanii din Herat „percheziţionează femeile de profil înalt, le refuză femeilor libertatea de mişcare în afara locuinţelor lor şi impun coduri vestimentare obligatorii".

Iar în august, Amnesty International a declarat că luptătorii talibani se află în spatele masacrului a nouă membri ai minorităţii Hazara, persecutată.

Secretarul general al Amnesty, Agnès Callamard, a declarat la acea vreme că „brutalitatea cu sânge rece” a crimelor a fost „o aducere aminte a trecutului talibanilor şi un indicator îngrozitor a ceea ce ar putea aduce guvernarea talibană”, scrie Mediafax.

Băieţii din Afghanistan, protest

Mai mulți băieți afgani au început un protest neașteptat față de faptul că fetele nu mai sunt lăsate să meargă la școală. Aceștia au transmis în mod public că nu vor mai merge la școală pentru că fetelor nu li s-a mai permis să intre la ore. Noul ministru al Educației a anunțat că începând de sâmbătă se redeschid școlile pentru băieții de gimnaziu și liceu, scrie The Independent.

„Toți elevii de sex masculin și profesorii de sex masculin trebuie să fie prezenți la școli”, a spus acesta.

În timp ce fetele cu vârsta de până la 12 ani au fost lăsate să intre în sălile de clasă, fetele care au mai mult de 12 nu au voie.  Raționamentul talibanilor din spatele acestei decizii s-ar datora faptului că acesta este vârsta la care fetele încep să aibă menstruație și să se dezvolte ca femei, potrivit experților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel