Teroare în Nigeria. Peste 300 de fete au fost răpite în urma unui atac la un campus școlar
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Teroare în Nigeria. Peste 300 de fete au fost răpite în urma unui atac la un campus școlar  /  Foto cu caracter ilustrativ:  Pixabay
Teroare în Nigeria. Peste 300 de fete au fost răpite în urma unui atac la un campus școlar / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Peste 300 de fete sunt date dispărute în urma unui atac armat asupra unui campus școlar din Nigeria.

Câteva sute de fete sunt dispărute după ce mai mulți bărbați înarmați au atacat un hostel școlar din statul Zamfara din nord-vestul Nigeriei, a declarat un profesor și un părinte agenției de știri AFP, în cea de-a doua răpire în masă în puțin mai mult de o săptămână. Vineri dimineață, un purtător de cuvânt al guvernatorului de stat a declarat că un număr nespecificat de studenți au fost răpiți.

„Peste 300 de fete sunt date dispărute”, a spus un profesor de la Școala Gimnazială de Fete Jangebe.

De asemenea, un părinte a declarat pentru AFP că a primit un telefon despre incident.

„Sunt în drum spre Jangebe. Am primit un telefon că școala a fost invadată de bandiți care le-au răpit pe fete. Am două fiice la școală ”, a spus Sadi Kawaye.

Aceasta este a doua astfel de răpire în puțin mai mult de o săptămână în nordul Nigeriei, astfel înregistrându-se o creștere a numărului de atacuri armate și răpiri. Săptămâna trecută, atacatori neidentificați au ucis un student într-un asalt nocturn asupra unui cămin din statul Niger din centrul Nigeriei și au răpit 42 de persoane, inclusiv 27 de studenți. Ostaticii nu sunt încă eliberați.

De asemenea, peste 300 de băieți au fost răpiți dintr-o școală în Kankara, în statul natal al președintelui Muhammadu Buhari, Katsina, în timp ce acesta vizita regiunea, precizează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel