Tesla a anunțat că a produs primul milion de mașini electrice. Elon Musk a făcut anunțul
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Tesla a produs 1.000.000 de mașini electrice, a transmis CEO-ul companiei, Elon Musk, pe Twitter.

Tesla a produs 1.000.000 de mașini electrice, a transmis CEO-ul companiei, Elon Musk, pe Twitter, conform The Verge. Musk a făcut anunțul prin distribuirea unei poze cu autovehiculul, un Model Y roșu, felicitând astfel echipa Tesla pentru reușită. Momentul este unul semnificativ pentru compania înființată în 2003.

Tesla a vândut prima mașină de masă, Roadster-ul, în 2008, însemnând că a avut nevoie de peste 12 ani pentru a ajunge la un milion. Cu toate acestea, al doilea milion ar putea veni mult mai repede decât era așteptat. În raportul din ianuarie, compania a transmis că dorește să ajungă la 500.000 de mașini electrice vândute în 2020. În comparație, Toyota sau Grupul Volkswagen vând fiecare câte 10 milioane de vehicule într-un an. Cu toate acestea, borna depășită de Tesla este extrem de importantă pentru un producător care vinde doar mașini electrice.

Noile fabrici din afara SUA

 (w670)

Compania de vehicule electrice a început să producă mașini și în afara Statelor Unite, acest lucru contribuind și el la milionul de unități vândute. La finalul anului trecut, Tesla a livrat primele sale mașini produse în Gigafabrica Shanghai. Între timp, firma încearcă să construiască a patra Gigafabrică, în apropierea Berlinului, după ce un tribunal a considerat că Tesla poate continua tăierea pădurii, în ciuda protestelor pentru mediu.

În martie, Tesla va lansa noul său model, denumit Model Y, la câteva luni înainte de estimarea de „toamna lui 2020". Între timp, noul Cybertruck va intra în producție la finalul lui 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel