Tesla face pace cu autoritățile. ACORD pentru redeschidere
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Oficialii din California au transmis că permit Tesla să reia operațiunile din cadrul fabricii sale de luni, 18 mai.

Oficialii din California au transmis că permit Tesla să reia operațiunile din cadrul fabricii sale de luni, 18 mai, conform BBC. Ei au explicat că producătorul auto a primit acordul de a redeschide unele activități înainte de repornirea propriu-zisă.

Anunțul a venit după ce directorul executiv și fondatorul Tesla, Elon Musk, și-a chemat angajații la muncă, în ciuda ordinelor care impuneau statul acasă.

Acorduri de siguranță

Oficialii sanitari din Ținutul Alameda, California, au spus că acordurile au fost emise datorită măsurilor de siguranță implementate pentru muncitori și a îmbunătățirii marginale a situației Covid-19.

„Am... avut discuții productive cu reprezentanții Tesla despre planurile de siguranță și de prevenire, incluzând câteva recomandări de siguranță în plus", a transmis departamentul Sănătății, într-o postare pe Twitter.

Începând cu 18 mai

„Dacă Planul de Prevenire și Control al Tesla include aceste actualizări, iar indicatorii de sănătate publică rămân stabili sau se îmbunătățesc, am acceptat ca Tesla să reia unele activități minime de operare în această săptămână pentru a se pregăti de o posibilă redeschidere, încă de săptămâna viitoare", se mai arată în mesaj.

Chiar dacă statul California îmblânzise restricțiile privind producția și manufacturarea, Ținutul Alameda, unde se află fabrica Tesla, a luat decizia de a menține interdicțiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel