TEST de rezistență. Barbu și Andronescu, semnal de ALARMĂ: "Nu au rezistat" / "INSIST! E o realitate, nu un MOFT"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Tudor Barbu și Ecaterina Andronescu au vorbit despre problema măștilor pentru elevii care dau examene în perioada următoare. Semnalele de alarmă trase de cei doi.

"Vreau să vă spun că a venit șefa de la MCR, de la noi, de la B1 TV, o femeie care știe cum e să fii mamă de copii care se apropie de vârsta Bacalaureatului și a Capacității și știți ce mi-a zis? "Tudore, să-i zici doamnei Andronescu că la fiul meu la școală, o profesoară de fizică, deșteaptă, a făcut o simulare online cu copiii, pentru Capacitate. Să facă acasă testarea, cu masca pe guriță. Știți cât au rezistat cei mai tari? O oră - o oră jumate maximum, Tudore". Păi întrebare...dacă ăia au rezistat o oră - o oră jumate, în condiții de examen, unde ai efort intelectual și efort fizic, ce facem doamna ministru?", a întrebat Tudor Barbu. 

"Dar fără stres! Fără stresul examenului, asta trebuie adăugat. Absolut. De asta cred eu și insist pe acestă idee că doctorii, Ministerul Sănătății, Grupul acesta de Strategii trebuie să iasă și să explice și soluția în care un copil nu poate să stea trei ore cu masca. Eu vă mărturisesc că sunt adult și am dificultăți la respirație atunci când ies și am masca pe figură. Deci este o realitate, nu un moft. Trebuie să găsim soluții alternative!", a subliniat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Tudor Barbu: Se va păstra după 15 septembrie masca pe figura copiilor de la clasa întâi până în a 12-a?

Ecaterina Andronescu: Eu sper că nu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel