Testare coronavirus, persoane infectate. Streinu - Cercel: Toată scara blocului va intra în carantină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", a declarat că testarea se va face în funcţie de categoriile de vârstă. Ce precizări a făcut, în acest sens.

Streinu-Cercel a declarat că testarea se va face şi în funcţie de categoriile de vârstă, existând următoarele grupe: 0-19 ani, 20-44 de ani, 45-64 de ani, 65-79 de ani, peste 80 de ani. În ce priveşte selectarea celor 10.500 de persoane, el a precizat că acest lucru va fi realizat de către statisticieni şi că eşantionarea ar urma să fie finalizată în aproximativ două zile. El a arătat că persoanele pot refuza testarea, dar că în acest fel ratează şansa de a afla dacă sunt infectate sau nu.

Vezi și: Testare coronavirus. Streinu - Cercel: Aceste trei informaţii vor schimba complet abordarea

"Noi ne facem treaba de doctori"

"În contextul în care găsim o persoană sau două persoane pe o scară, toată scara respectivă va intra într-o aşa zisă carantină şi vor fi asistaţi inclusiv de corpul medical. (...) Scările respective vor fi decontaminate de sus şi până jos, astfel încât să putem să ţinem lucrurile sub control. (...) Când găsim o persoană pozitivă, carantinăm toată zona respectivă, pentru că toţi sunt potenţial infectaţi cu acest virus.

Facem testări, îi punem 14 zile în carantină, timp în care vor primi servicii de suport social din partea primăriei, presupun, sau a cui se va decide, iar noi ne facem treaba de doctori, iar în ziua a 14-a vom retesta persoanele respective", a spus Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel