Testare coronavirus. Streinu-Cercel: NU se pune problema să intrăm în casele voastre!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Doctorul Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a făcut, joi, noi declarații în plină criză medicală.

„Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva. (...) Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. (...) Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curățenie, nu este virus. (...) Vom identifica nivelul de circulație a virusului și zonele în care este necesară intervenția", a spus medicul.

„Vă rog să precizați că echipa de medici epidemiologi, echipa mobilă nu va intra în apartamentul cetățenilor. Care este procedeul concret?", i-a spus Gabriela Firea, joi, lui Adrian Streinu-Cercel.

Am primit tot felul de semnale că noi nu vă lăsăm să veniți la noi în casă. Nici nu se pune problema să intrăm la dumneavoastră acasă, ci se pune problema să vă dăm o mână de ajutor în fața scării blocului. Președintele de scară va comunica cu dumneavoastră și vă va spune la ora 10 coboară familia de la apartamentul 2. Câte unul, câte unul", a explicat Streinu-Cercel.

„Timpul de reacție pentru test este cam de 15 minute, așa că în 30 minute puteți avea rezultatul prin SMS", a adăugat Streinu-Cercel.

Joi, la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a avut o întâlnire cu Adrian Streinu-Cercel. La ședință au participat și primarii de sector, directorii ASSMB, directorul general al Poliției Locale a Capitalei și șeful Poliției Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel