Testare PCR COVID-19 GRATUITĂ pentru certificatul verde. Cristian Bușoi: Tinerii, dezavantajați. Testele nu pot fi decontate din bani europeni
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ Pexels
imagine cu rol ilustrativ Pexels
Cristian Bușoi a vorbit despre testarea gratuită de tip PCR pentru COVID-19, necesară pentru certificatul digital al celor care nu s-au vaccinat sau care nu au trecut prin boală. 

”În discuțiile și dezbaterile din PE, în ceea ce privește regulamentul privind certificatul verde digital, certificatul COVID-19, a existat și componenta ca tot ceea ce înseamnă testare pentru a se adăuga informația în certificatul digital, să fie gratuită și pentru a nu face discriminări față de persoanele care, în mod gratuit, au beneficiat de vaccinare sau, în mod gratuit, au beneficiat de tratament” a spus europarlamentarul liberal Cristian Bușoi, pentru DCNews, în emisiunea ”Din Culisele Europei”, realizată de Claudia Țapardel. 

Tinerii, la coada vaccinării în țările vestice

Liberalul a precizat că-n multe țări europene, mai ales tinerii n-au avut acces la vaccinare, mergându-se pe criteriul vârstei. ”Majoritatea țărilor vestice sunt la vârsta de 50 de ani. Tinerilor probabil că-n cursul verii le va veni rândul” a spus Cristian Bușoi. ”Tinerii sunt cei mai dezavantajați, ei fiind și cei care au cele mai puține posibilități financiare pentru a-și plăti testele” a punctat europarlamentarul. 

”E important ca tot ce înseamnă test pentru certificatul verde digital să fie gratuit” a subliniat Cristian Bușoi, în declarația făcută la DCNewsTV. ”Am extins apelul către statele membre de a face testarea gratuită pentru tot ce înseamnă lucrătorii din prima linie, din sănătate și educație” a continuat el. Liberalul a precizat că testele nu pot fi decontate din fonduri UE: ”Aceste teste nu vor putea fi decontate din bani europeni, cum nici vaccinurile nu sunt decontate din bani europeni”.  

”Evident că guvernele au capacitatea de a negocia sau de a stabili un tarif maximal. Laboratoarele care se încadrează în tarif vor putea să deconteze pentru certificatul verde digital acele teste din banii Ministerului Sănătății” a spus Cristian Bușoi despre procedură. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel