Testările clinice AstraZeneca, OPRITE. OMS: E un apel de trezire!
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății a transmis că amânarea fazei a treia a testărilor vaccinului AstraZeneca reprezintă un apel la trezire și că dezvoltarea unui astfel de produs „nu este întotdeauna un drum rapid și drept”.

„Cred că acesta este un lucru bun... poate un apel de trezire sau o lecție pentru ca toată lumea să recunoască faptul că există urcușuri și coborâșuri în cercetare, există urcușuri și coborâșuri în dezvoltarea clinică și trebuie să fim pregătiți pentru acestea. Sperăm că lucrurile vor putea merge mai departe, dar depinde. Depinde de multe lucruri și trebuie să așteptăm să vedem detaliile a ceea ce s-a întâmplat de fapt”, a declarat dr. Soumya Swaminathan, directorul științific al OMS, conform Mediafax.

În timp ce OMS speră ca studiul clinic al vaccinului să se reia în curând, trebuie să aștepte mai multe informații furnizate de un consiliu de monitorizare a datelor și siguranței, care va stabili cum să procedeze cu studiile, a spus Swaminathan.

Nu trebuie să fim dezamăgiți, se întâmplă

Reprezentanta OMS a precizat că nu trebuie să fim „extrem de dezamăgiți” pentru că studiul a fost suspendat și a adăugat că „aceste lucruri se întâmplă”.

„Există un protocol pentru ceea ce trebuie făcut atunci când apare ceva. Dacă este un efect secundar ușor, sunt lucruri de făcut. Dacă este o reacție gravă, așa cum a fost în acest caz, a fost un efect secundar sever, prin urmare procesul a fost oprit. Și din nou, aceasta este o procedură normală”, a precizat dr. Soumya Swaminathan.

AstraZeneca a anunțat marți că suspendă studiul clinic de fază a 3-a al posibilului său vaccin pentru noul coronavirus, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, după ce unul dintre participanți a prezentat semne ale unei reacții adverse grave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel