Teste Covid-19 bazate pe salivă. Lala (OK Medical): Extrem de eficiente dacă se întâmplă aceste două lucruri
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Mihail Lala, managerul OK Medical, spune în ce condiţii sunt eficiente testele rapide de salivă pentru detectarea COVID-19.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vrea să propună introducerea acestor teste în şcoli, pentru a limita testarea invazivă a elevilor.

„Și eu știu că sunt nu numai în Austria și  Franța, sunt și alte state europene care folosesc aceste teste  non-invazive pe bază de salivă. Nu știu să vă răspund, nu vreau să mă  scuz că excede limitelor de competență ale Ministerului Educației, dar  atât cât voi putea să susțin această idee, susțin utilizarea testelor  non-invazive, bazate pe salivă pentru ca starea de siguranță în școli să se îmbunătățească”, a spus Cîmpeanu.

VEZI ŞI  Teste de salivă în şcoli. Sorin Cîmpeanu anunţă noi măsuri

Mihail Lala: Mai bine nu le cumpăraţi, decât să le utilizaţi prost

"Ele sunt extrem de eficiente dacă se întâmplă două lucruri:

1. Sunt recoltate corect.

2. Kitul e ţinut în condiţii termice corecte.

Sub 3 grade, cristalizează şi dă fals negativ.

Testele rapide de salivă văd ulterior producerii antigenului în organism. Adică după faza de detecţie pe PCR, ceea ce e ulterior contractării virusului, şi e foarte apropiat de momentul în care poţi deveni contagios. Dacă începi să ai suspiciuni, PCR. Altfel te culci pe o ureche. Începi să ai simptome, dacă faci antigen şi e negativ, zici că nu ai nimic. Şi te trezeşti la ATI.

Lumea trăieşte după două raţiuni, cea a interesului politic şi cea a interesului comercial. Şi fiecare dă din ce parte îl avantajează. Fiecare test are rolul lui.

Pentru cei care vor să cumpere teste rapide de salivă, mai bine nu le cumpăraţi decât să le utilizaţi prost. Acest test de salivă nu face altceva decât să verifice dacă în momentul ăla, în care v-aţi testat şi în următoarele 12-24 de ore sunteţi contagios sau nu. Punct!", a declarat Mihail Lala pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel