TikTok a permis distribuirea unor filmulețe violente. ”Veți plăti cu viața! Auziți? Veți muri!”
Autor: Andreea Ditcov pe 03 Martie, 16:04 | Internațional

Pixabay

Pe TikTok în Myanmar sunt distribuite mai multe clipuri cu bărbați în uniforme militare care amenință un grup de protestatari.

TikTok este solicitat să ia măsuri în privința unor imagini violente provenite din Myanmar, în care mai mulți bărbați în uniforme militare amenință și flutură arme la un grup de protestatari, titrează The Guardian. Grupul protesta la adresa unei lovituri de stat. Poliția și armata din Myanmar au fost condamnate de mai multe organe internaționale pentru modul brutal de intervenție al poliției și al armatei. 

La protestele din ziua de 3 martie au fost folosite, în încercarea de a împrăștia mulțimea, arme cu bile de cauciuc și gaze lacrimogene. Arme letale au fost folosite în alte câteva orașe mai mici. Mai mulți bărbați îmbrăcați în uniformele poliției militare au publicat pe TikTok mai multe filmulețe în care amenință mulțimea, în ciuda regulilor comunității de utilizatori ai platformei. 

Într-un video, un bărbat cu chipul acoperit și uniformă militară îi amenință pe „nenorociții de roșii”, făcând referire la suporterii Ligii Naționale pentru Democrație. „Nu vă atingeți de Generalul Min Aung Hlaing. Veți plăti cu viața! Auziți? Veți muri!”

Șase jurnaliști au fost reținuți de autoritățile din Myanmar, după ce au fost asaltați în cadrul protestelor. Aceștia sunt acuzați de facilitare a loviturii de stat. 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri