TikTok are un nou CEO, după 8 luni de interimat
Autor: Andreea Ditcov pe 03 mai, 18:27 | Tehnologie

Pexels

Platforma de socializare TikTok are un nou CEO, după ce în urmă cu 8 luni, fostul director general a demisionat pe fondul unor presiuni internaționale. 

Platforma de socializare TikTok are un nou CEO, după ce timp de 8 luni interimatul a fost asigurat de Vanessa Pappas, directorul de operațiuni al companiei. În urmă cu 8 luni, fostul CEO a demisionat pe fondul presiunilor făcute de Statele Unite, administrația Trump dorind la acea vreme să interzică aplicația. 

Compania a anunțat vineri că Shouzi Chew este noul director general. Acesta a servit pe postul de director financiar pentru ByteDance, compania mamă a TikTok. Înainte de a se alătura ByteDance la începutul acestui an, Chew a făcut parte din boardul de conducere al Xiaomi, scrie CNN Business. 

Shouzi, experiență de un deceniu în domeniu

 

„Leadershipul echipei formate de Shouzi și Vanessa pune bazele pentru creșterea platformei”, a precizat Yiming Zhang, CEO al ByteDance. 

„Shouzi vine cu o înțelegere profundă a companiei și a industriei, făcând parte din echipa primului investitor al platformei și lucrând în sectorul tehnologiei de un deceniu”, mai este precizat în comunicatul oficial al companiei mamă. 

Tehnologie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri