TikTok, dat în judecată pentru colectarea datelor copiilor
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Kon Karampelas de la Pixabay
Imagine de Kon Karampelas de la Pixabay
Rețeaua TikTok a fost dată în judecată pentru colectarea datelor copiilor. 

Fostul comisar pentru drepturile copiilor din Anglia, Anne Longfield, a depus în instanță o plângere cu privire la modul în care TikTok colectează și utilizează datelor copiilor, scrie BBC.

Plângerea a fost depusă în numele a milioane de copii din Marea Britanie și Uniunea Europeană care au folosit aplicația începând cu 25 mai 2018, indiferent de setările de confidențialitate alese. Minorii care nu doresc să fie reprezentați pot preciza asta. 

În cazul în care instanța va da verdict favorabil, copiii afectați ar putea primi despăgubiri de mii de euro fiecare. 

TikTok luptă împotriva plângerii 

 

Totuși, TikTok susține că plângerea nu are temei și că va lupta împotriva ei.

Plângerea arată că TikTok colectează datele personale ale copiilor, aici incluzându-se și numere de telefon, videoclipuri, locația exactă și datele biometrice, fără transparență, fără consimțământul necesar cerut de lege și fără ca minorii și părinții lor să știe ce se întâmplă mai departe cu informațiile.

„Confidențialitatea și siguranța sunt priorități de top pentru TikTok și avem politici, procese și tehnologii solide pentru a-i proteja pe toți utilizatorii, în special pe adolescenți. Credem că revendicările nu au temei și intenționăm să ne apărăm energic”, s-a apărat TikTok.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel