Timiş: Numărul cazurilor de muşcături de căpuşe a scăzut semnificativ în ultima lună
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp

Numărul persoanelor care s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara cu muşcături de căpuşe a scăzut semnificativ în ultima perioadă, în luna august fiind înregistrate doar două cazuri, comparativ cu începutul verii, când s-au înregistrat peste o sută de cazuri. 

"A scăzut numărul celor muşcaţi de căpuşe, în această lună, avem doar două cazuri confirmate. În schimb, avem şapte cazuri de enterocolite cu rotavirus, la copii cu rotavirus. Nu am avut în spitalul nostru cazuri de rujeolă, dar am avut câteva cazuri de pneumonii la tineri, cu evoluţie bună", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, doctorul Virgil Musta.

Conform aceleiaşi surse, perioada mai-iunie a fost una de vârf în ceea ce priveşte numărul persoanelor muşcate de căpuşe, fiind înregistrate 115 cazuri. Un singur caz mai grav, de boală Lyme, a necesitat internarea, dar pacientul a avut o evoluţie bună după tratament, pentru că s-a prezentat la timp.

Doctorul Virgil Musta recomandă prezentarea de urgenţă la medic dacă există suspiciunea de muşcătură de căpuşă, întrucât ea trebuie extrasă în primele 24 de ore din tegument, iar cu tratament profilactic ulterior, pacientul se vindecă fără consecinţe. Dacă nu este tratată corespunzător, muşcătura de căpuşă poate avea consecinţe dintre cele mai severe, cu manifestări neurologice şi chiar deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel