Tinerii, cei mai afectaţi de noul coronavirus. Avertisment de la OIM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
OIM avertizează că tinerii sunt categoria cea mai afectată de noul coronavirus. 

Tânăra generație este afectată în mod disproporționat de criza coronavirusului și ar putea deveni ceea ce raportul numește o „generație a restricțiilor” arată Organizația Internațională a Muncii.  Raportul arată că femeile tinere au fost lovite în special de creșterea șomajului.

Virusul distruge locurile de muncă, perturbă educația și instruirea și pune obstacole în calea celor care vor să înceapă munca sau să își schimbe locul de muncă.

Unul din cinci lucrători și-a încetat activitatea de la debutul pandemiei. Pentru cei care au rămas la muncă, timpul lucrat a scăzut cu aproape un sfert.

În unele zone, 90 la sută dintre tineri afectaţi

Înainte de criză, mai mult de 40% dintre tineri lucrau în sectoare care acum sunt puternic afectate, precum turismul, serviciile alimentare și vânzarea cu amănuntul. Trei sferturi dintre tineri lucrau fără contract și, prin urmare, aveau o protecție minimă în cazul pierderii locului de muncă. În Africa, procentul acestora este mai mare de 90%.

OIM spune că educația și formarea profesională, inclusiv programele „la locul de muncă” au fost masiv perturbate.

O mare parte din pregătire se face acum la distanță, online, dar OIM spune că puține țări cu venituri mici au reușit să facă această tranziție, scrie Mediafax.  Agenția solicită intervenția guvernelor pentru a garanta ocuparea forței de muncă și formarea tinerilor din țările cu venituri mici și medii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel