Părinții responsabili de un incendiu de vegetație izbucnit după o petrecere pot fi închiși 20 de ani
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Doi tineri care au provocat un incendiu din neatenție pot fi închiși până la 20 de ani.

Un cuplu american a căror petrecere de dezvăluire de gen de anul trecut a început un incendiu de vegetație mortal în California riscă să stea până la 20 de ani în închisoare, spun oficialii. Conform BBC, Refugio Manuel Jimenez Jr. și Angela Renee Jimenez au fost acuzați pentru mai multe încălcări ale legii, printre care și ucidere din culpă, pentru că au provocat incendiul din El Dorado.

Autoritățile spun că o fumigenă folosită la petrecerea din luna septembrie 2020 a declanșat flăcările în care un pompier a fost ucis și mai mulți alții au fost răniți. Cei doi au pledat nevinovați. Incendiul din El Dorado a durat mai bine de două luni și a acoperit peste 88.000 de metri pătrați în California de Sud, distrugând locuințe și alte proprietăți.

Incendiul a durat până în data de 16 noiembrie 2020

Departamentul Californiei pentru Păduri și Protecția împotriva Incendiilor, cunoscut sub numele de Cal Fire, a spus că „un dispozitiv pirotehnic degajator de fum” folosit în timpul ceremoniei care dezvăluite ce gen va avea copilul nenăscut al unui cuplu a fost cauza incendiului. 16 noiembrie a fost data lichidării complete a flăcărilor. Charles Morton și-a pierdut viața în timp ce se lupta cu focul, iar mai mulți pompieri au fost la rândul lor răniți grav la serviciu.

Oficialii din San Bernardino County au spus că cuplul care a organizat petrecerea a fost acuzat de ucidere din culpă și imprudența din care oameni au fost răniți, iar locuințe au fost distruse. Pedepsele lor „pot ajunge” la 20 de ani de căciulă dacă sunt găsiți vinovați pentru tot. Aceștia vor ajunge la tribunal pe 15 septembrie, unde își vor afla soarta.

Incendiul din Catalonia a fost stabilizat

Incendiul care a devastat începând de vineri peste 400 de hectare de pădure într-un parc natural de pe coasta Cataloniei, în apropiere de graniţa cu Franţa, este "stabilizat", au anunţat duminică pompierii catalani, relatează Agerpres, citând AFP.

"În cursul nopţii (de sâmbătă spre duminică) am reuşit să stabilizăm (...) incendiul şi să ajungem în locuri inaccesibile în timpul zilei", au spus pompierii într-un comunicat.

155 de pompieri sunt pe teren

Un dispozitiv format din 155 de pompieri, 55 de vehicule, trei elicoptere şi două avioane rămâne în continuare mobilizat.

"Este vorba despre un incendiu discontinuu, cu un perimetru instabil, şi numeroase locuri trebuie încă monitorizate cu atenţie", mai ales că un vânt din nord este aşteptat să sufle în această zonă în timpul zilei, se arată în comunicat. În total, mai mult de 415 hectare au fost distruse de flăcări, marea majoritate în zone forestiere situate în parcul natural Cap de Creus, în regiunea Costa Brava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel