TIR-ul ATI de la Victor Babeș a avut probleme și la Spitalul din Ploiești. Bogdan Toader: Medicii au refuzat să îl mai folosească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook DSU
Foto: Facebook DSU
TIR-ul de Terapie Intensivă, care a avut probleme în cursul zilei de ieri la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală, a mai avut probleme cu presiunea oxigenului și când se afla în curtea Spitalului din Ploiești. 

Bogdan Toader, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, a intervenit în direct la Antena 3 unde a explicat că TIR-ul care se află în curtea Spitalului ”Victor Babeș” a fost anterior la Spitalul Județean din Prahova, la Ploiești, acolo unde a avut de asemenea probleme grave cu ventilatoarele, dar și cu sistemul de climatizare. 

”Acest TIR a avut foarte multe probleme încă de la început, din ceea ce au relatat medicii care ar fi trebuit să lucreze acolo. Ventilatoarele dădeau erori. Nu puteau pune mai mult de opt persoane la aceste ventilatoare, deși TIR-ul era prevăzut pentru 12 locuri la terapie intensivă. Ei au solicitat din partea firmei care se ocupă de mentenanță un aviz scris că îl pot folosi la capacitatea maximă. Nu l-au mai folosit. Medicii au refuzat să îl folosească din cauza acestor probleme care au apărut în timp ce el trebuia să funcționeze. Între timp, s-a amenajat în cadrul spitalului o extindere a secției de ATI astfel încât să nu mai folosească TIR-ul.

Pacienții, ”cărați în cârcă”

Au refuzat medicii pentru că dădea foarte multe erori de la aceste ventilatoare, plus că s-a stricat și sistemul de climatizare. Erau 14 grade. Atunci era vorba de o perioadă destul de friguroasă. A trebuit să se tragă curent din spital, cu calorifere montate. Până la urmă, cei de la nivelul spitalului au luat decizia să îi care în cârcă pe acei pacienți și să îi ducă în interiorul spitalului. S-a întâmplat în perioada septembrie - octombrie. Chiar în acea perioadă fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a venit acolo să vadă de ce nu este folosit acest TIR, iar, din discuțiile pe care le-ar fi avut, înțeleg că s-a convins de probleme și au lăsat lucrurile așa, rezolvând situația prin managementul de la nivelul spitalului, găsind acea soluție de extindere a secției ATI din cadrul spitalului.

Firma de mentenanță a refuzat eliberarea unui aviz

Am înțeles că a venit firma de mentenanță după vreo trei săptămâni, dar nu au vrut să elibereze acel aviz pentru folosirea TIR-ului la capacitatea maximă de 12 locuri. Situația se cunoștea și cred că și acum se cunoaște că aceste TIR-uri au aceste probleme. Nu sunt o soluție, nici măcar temporară. TIR-ul a fost mutat la sfârșitul luni martie la București, așa am eu informații”, a declarat Bogdan Toader, fost președinte al Consiliului Județean Prahova. 

Vezi și: Trenul românesc de ATI, refuzat. Guvernul a dat peste un milion de euro pe TIR-uri străine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel