TIRAMISU fără ouă și fără coacere. REȚETA italiană
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Tiramisu se află pe lista celor mai iubite deserturi. Ai încercat varianta fără ouă și fără coacere? Iată rețeta italiană.

Ingrediente

- 200-250 g pişcoturi de şampanie (Savoiardi)
- 500 g mascarpone
- 100 g zahăr (sau alt îndulcitor)
- vanilie
- 600 ml de smântână pentru frişcă (frişcă lichidă naturală)
- 200 ml cafea concentrată îndulcită
- 1 lingură cacao pentru decor

Vezi și: PLĂCINTĂ nemțească. Desertul din GERMANIA care trebuie încercat. REȚETA te va cuceri!

Cum se prepară

Pentru început, punem la bătut mascarponele şi smântâna. Adăugăm tot aici şi zahărul pudră. Batem la început la viteza mică, după 20-30 de secunde, dăm viteza maximă şi urmărim atent, potrivit pofta-buna.com. Atenţie, durează 4, maxim 5 minute baterea.

Adăugăm un strop de vanilie. Eu am folosit o linguriţă de pastă de vanilie. Puteţi folosi o linguriţă de esenţă de vanilie, 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat sau seminţele de la jumătate de păstaie de vanilie. Amestecăm uşor, folosind o spatulă.

Într-o farfurie adâncă turnăm cafea, apoi înmuiem pişcoturile, rând pe rând, rapid, cu partea cu zahăr în jos. Aşezăm pişcoturile în formă. Eu am folosit o tavă din ceramică, cu dimensiunile de 23×32 cm, înaltă de 12 cm.

Vezi și: De ce să-ți faci PROVIZII de UNT. Ne vei mulțumi, în următoarea perioadă!

După ce aşezăm primul strat de pişcoturi, punem 1/3 din cremă. Venim deasupra cu un alt strat de pişcoturi, aşezat invers. Folosim un poș, pe care îl umplem cu cremă, apoi facem moţuri deasupra ultimului strat de pişcoturi.

Pentru decorul tiramisului folosim 1-2 linguri de cacao, pe care le cernem deasupra. Punem tava la frigider, vom lăsa tiramisul la frigider pentru câteva ore, ideal este de pe o zi pe alta. Pişcoturile trebuie să se însiropeze bine şi să obţinem o cremă tare.

Vezi și: Cum faci CHIFTELE FRANȚUZEȘTI. Rețeta rapidă și ușoară. Vei fi lăudat pentru preparatul tău!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel