Ingrediente
- 200-250 g pişcoturi de şampanie (Savoiardi)
- 500 g mascarpone
- 100 g zahăr (sau alt îndulcitor)
- vanilie
- 600 ml de smântână pentru frişcă (frişcă lichidă naturală)
- 200 ml cafea concentrată îndulcită
- 1 lingură cacao pentru decor
Vezi și: PLĂCINTĂ nemțească. Desertul din GERMANIA care trebuie încercat. REȚETA te va cuceri!
Cum se prepară
Pentru început, punem la bătut mascarponele şi smântâna. Adăugăm tot aici şi zahărul pudră. Batem la început la viteza mică, după 20-30 de secunde, dăm viteza maximă şi urmărim atent, potrivit pofta-buna.com. Atenţie, durează 4, maxim 5 minute baterea.
Adăugăm un strop de vanilie. Eu am folosit o linguriţă de pastă de vanilie. Puteţi folosi o linguriţă de esenţă de vanilie, 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat sau seminţele de la jumătate de păstaie de vanilie. Amestecăm uşor, folosind o spatulă.
Într-o farfurie adâncă turnăm cafea, apoi înmuiem pişcoturile, rând pe rând, rapid, cu partea cu zahăr în jos. Aşezăm pişcoturile în formă. Eu am folosit o tavă din ceramică, cu dimensiunile de 23×32 cm, înaltă de 12 cm.
Vezi și: De ce să-ți faci PROVIZII de UNT. Ne vei mulțumi, în următoarea perioadă!
După ce aşezăm primul strat de pişcoturi, punem 1/3 din cremă. Venim deasupra cu un alt strat de pişcoturi, aşezat invers. Folosim un poș, pe care îl umplem cu cremă, apoi facem moţuri deasupra ultimului strat de pişcoturi.
Pentru decorul tiramisului folosim 1-2 linguri de cacao, pe care le cernem deasupra. Punem tava la frigider, vom lăsa tiramisul la frigider pentru câteva ore, ideal este de pe o zi pe alta. Pişcoturile trebuie să se însiropeze bine şi să obţinem o cremă tare.
Vezi și: Cum faci CHIFTELE FRANȚUZEȘTI. Rețeta rapidă și ușoară. Vei fi lăudat pentru preparatul tău!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Ninge în mai multe zone din România. Imaginile zilei, cu pomii înverziți acoperiți de zăpadă, după temperaturi de peste 30°C / foto și video în articol
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Salariu 1.000 de euro în țară sau 2.000 de euro în străinătate. Româncă: Știu că pare o nebunie sau o prostie ce zic / video
- Hoteluri de 7 stele în România! Ministrul Economiei, anunț din Qatar despre investițiile în turism
- Abuzul economic în divorț. Psiholog: Îți ține banii și cardurile. Se asigură că nu vei avea bani de avocat
- Doi instructori auto englezi, fără cuvinte după ce au mers cu taxiul în București. „Au venit a doua zi și au făcut scandal”