Toalete de aur și interioare luxoase în casa unui șef de poliție corupt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Captură video - Realitatea
Captură video - Realitatea
Un șef al unui birou de poliție a fost reținut într-un dosar de corupție, la percheziții procurorii descoperind o reședință luxoasă.

O toaletă aurită și alte lucruri de lux au fost găsite în reședința impunătoare a unui șef de poliție corupt, procurorii și polițiștii făcând percheziții într-un caz de corupție din Rusia. Un video publicat de Comitetul de Investigații arată interioarele somptuoase și extravagante ale imensei reședințe, care a fost unul dintre multele obiective ale percheziției, scrie BBC

Proprietarul casei de lux este colonelul Alexei Safonov, șeful poliției rutiere din regiunea sudică Stavropol, acesta fiind arestat alături de alte 6 persoane. Polițiștii rutieri din Stavropol ar fi primit mită din partea mai multor companii, cărora li s-au oferit permise false. 

Permise false pentru transporturi ilegale

Permisele false ar fi permis șoferilor să treacă prin punctele de control cu transporturi neautorizate de grâu sau materiale de construcții. Forțele polițienești din regiunea de nord a Cauzacului au fost implicate în destructurarea rețelei de polițiști corupți. Comitetul de Investigații spune că procurorii au efectuat 80 de percheziții, de unde au plecat cu bani cash în cantități enorme, dar și mai multe mașini de lux. Aceeași instituție mai spune că mitele au fost încasate de-a lungul mai multor ani, valoarea acestora ridicându-se la 19 milioane de ruble sau 255.000 de dolari. 

Safonov riscă să rămână în închisoare pentru 15 ani dacă instanța îl va găsi vinovat. Printre cei arestați este și predecesorul lui Safonov, Alexander Arzhanukhin, care a ocupat aceeași funcție înainte. 

Inspirație de lux

Se pare că șeful poliției din regiunea rusă nu este singurul care dispune de gusturi cel puțin unice. Un apartament scos la vânzare în Satu Mare, dotat cu obiecte de decor ce par a fi semnate de mărci precum Christian Dior, Versace sau Luis Vuitton, face furori pe Internet. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel