Tocăniță de varză cu cartofi. Rețeta de post
Autor: Ema Apostu pe 10 apr, 15:00 | Retete

Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să încerci o rețetă nouă în post, poți prepara o tocăniță de varză cu cartofi. Iată rețeta.

Ingrediente

1 varză medie500 g cartofi2 cepe medii1 morcov5 căței de usturoi150-200 ml sos de roșii2 frunze de dafinsare, boia, cimbru, rozmarin și piper după gust

Cum se prepară

Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert. Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă, scrie retete.unica.ro. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut, potrivit retete.unica.ro. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit.

Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii. Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri