Tolontan are o obsesie. Replica lui Chirieac: Omul ăsta ar trebui să ia Pulitzer-ul pentru fake news
Autor: DCNews Team pe 29 sep, 20:00 | Mass-media

Cătălin Tolontan susține, într-un editorial pentru Libertatea, că implicarea lui Nicușor Dan în scandalul imobiliar din Orășelul Copiilor  ”nu a făcut decât să enerveze tăcut pe femeile și bărbații pentru care decența e o miză”.

Este o ipoteză solidă, pe care, de altfel, o exprimase cu o săptămână înainte și Bogdan Chirieac. Chirieac a spus încă de la începutul dezbaterilor în media că acest subiect nu va face decât să radicalizeze votanții lui Nicușor Dan, iar plângerile penale ale PSD sunt o greșeală. Site-ul DCNews a prezentat dezbaterea din spațiul public, fără să intervină, reflectând pe larg opiniile exprimate de Bogdan Chirieac asupra cazului.

Nu e rău că Tolontan are aceeași opinie, cu o săptămână întârziere...și, evident, după numărarea voturilor.

Dar, paradoxal, în editorialul în care îi dă dreptate lui Chirieac, Tolontan îl și atacă, lansând afirmații mincinoase la adresa acestuia și a site-ului DCNews, în loc să-i mulțumească pentru idee. 

Manevra arată că Tolontan are o obsesie: Bogdan Chirieac și site-ul DCNews, introduși la grămadă într-o listă de instituții media pe care ”procurorul de serviciu” al net-ului le acuză de defăimarea lui Nicușor  Dan. La fel ca în unele rechizitorii ale procurorilor de elită, care amestecau, la grămadă, fapte reale și inventate, pentru a obține o condamnare la televizor, în locul uneia bazată pe dovezi.    

Bogdan Chrieac, după ce a văzut ce bazaconii a scornit Tolontan, a dat următoarea replică: ”Dl. Tolontan, de la tabloidul cehesc sau rusesc, nu mai știu, Libertatea, mă acuză pe mine și DCnews că am publicat un fake news despre Nicușor Dan. Ca de obicei, nu își poate susține afirmațiile mincinoase. Nici n-am ce să comentez…doar că Tolontan e, ca de obicei, magistral în a construi un fake news. La fel ca în cazul Hexifarma. După ce a trimis un om la moarte și a lăsat un copil fără tată, după ce a fost eliminată o firmă românească din piață, printr-un scandal bine întreținut de Tolontan, subiectul a dispărut, nu ați mai auzit nimic de Hexifarma. Dacă s-ar acorda Pulitzer-ul pentru fake-news, n-am nicio îndoială că omul acesta ar fi laureatul premiului”.  

Te-ar putea interesa și ....
Mass-media Vezi toate articolele
Crossuri parteneri