Urmărește emisiunea live
Tomac: Jocurile pentru alegerile prezidenţiale nu sunt făcute, se încearcă să se lase acest sentiment
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat sâmbătă că jocurile pentru alegerile prezidenţiale nu sunt făcute, iar candidaţii celorlalte partide fug de dezbatere, care este un element de bază în democraţie.

"În România jocurile nu sunt făcute pentru alegerile prezidenţiale, se încearcă să se lase acest sentiment, că jocurile sunt făcute. Noi am intrat în această bătălie tocmai pentru că vrem să le demonstrăm tuturor că jocurile nu sunt făcute şi există resurse în sânul acestei naţiuni pentru a da o nouă perspectivă României. Am intrat în această bătălie cu un candidat care îi poate pune în dificultate de toţi, de aia fug. I-a cuprins pe toţi frica. Românii au trăit destul cu teamă înainte de '89 şi vedem că dintr-o dată marii bărbaţi ai ţării, inclusiv doamna prim ministru, sunt pătrunşi de frică, frica de dezbatere. Ce a aia democraţie fără dezbatere?", a spus Tomac la finalul lucrărilor şcolii de vară a Organizaţiei de Tineret a PMP.

El a adăugat că toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale trebuie să iasă din logica "că jocurile sunt făcute", dacă vor, în mod real, ca românii să îşi aleagă un preşedinte care judecă şi "respiră împreună cu poporul lui".

"PMP a intrat în această bătălie tocmai pentru că vrea să le strice jocurile. Dăncilă speră că va fi ajutată de Iohannis să intre în turul doi, Barna speră că va ajunge în turul doi, toţi încearcă să îi păcălească într-un fel sau altul pe români fugind de ceea ce este esenţial în democraţie, de dezbatere. Noi vrem ca această campanie electorală să nu pară un mare blat şi oamenii care şi-au asumat candidatura pentru cea mai înaltă funcţie în stat să respecte un element de bază în democraţie - dezbaterea", a afirmat preşedintele PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel