Tone de azotat de amoniu, depozitate ilegal. Aceeași substanță a produs explozia din Beirut
Autor: Alexandru Ichim pe 10 aug, 16:26 | Social

Foto: Poliția Română

Aproximativ 35 de tone de azotat de amoniu au fost descoperite de polițiștii din Galați. Materialul era ținut în condiții improprii. 

Pe data de 7 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale.

”Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kg. de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată.

Azotat de amoniu, în condiții improprii

 

La  același control, polițiștii au găsit 35.000 kg. de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii”, se arată într-un comunicat de presă. 

Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate.

O cantitate foarte mare de azotat de amoniu a fost și la baza exploziei puternice care a devastat capitala Beirut. 

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri