Ciorbă de porc
Ingrediente
- câteva roșii
- o ceapă mare
- 1 borcănel/conservă de măsline
- 0,5 kg carne de porc
- 4 castraveți murați (în apă cu sare)
- o frunză de dafin
Cum se prepară
Fierbeți carnea de porc. Curățați și tăiați mărunt ceapa. Tăiați roșiile cubulețe. Într-o tigaie cu ulei, prăjiți puțin ceapa și roșiile. Tăiați castraveții fâșii subțiri. Dacă vreți să fie mai acru, atunci puneți mai mulți castraveți murați, potrivit retete-usoare.info.
Puneți în supă roșiile, ceapa și castraveții murați. Tăiați măslinele rondele. Fierbeți ciorba la foc mic. Cu 10 minute înainte să fie gata, puneți sare, foaia de dafin și măslinele rondele.
Vezi și: Salată grecească. Rețeta simplă cu iz de vacanță
Ciorbă de pește
Ingrediente
- 170 g file de somon
- 1 lingură capere
- 1 ceapă
- 1 castravete murat
- 1 cățel de usturoi
- 1 morcov mediu
- 500 ml apă
- un vârf de linguriță de chimen
- o frunză de dafin
- 2 linguri de măsline negre și verzi tăiate rondele
- 1 lingură pastă de roșii
- 1 linguriță țelină uscată
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- condimente și smântână după gust
Cum se prepară
Pisați usturoiul. Curățați și tăiați ceapa cubulețe. Spălați, curățați și dați prin răzătoare morcovul. Puneți într-un wok (sau într-o tigaie mai mare) uleiul, ceapa, usturoiul, morcovul și prăjiți puțin legumele la foc încet, amestecând din când în când.
Tăiați măslinele rondele subțiri. Tăiați mărunt castravetele murat. În cratița cu legume prăjite, adăugați măslinele, caperele, pasta de roșii și lăsați totul să se înăbușe timp de un minut. Luați o cratiță, turnați în ea apă, puneți compoziția din wok și condimentați. Dați în clocot.
Spălați fileul de somon și tăiați-l bucăți. Dacă vreți puteți să puneți mai mult pește. În apa care fierbe, puneți somonul, frunza de dafin și țelina. Fierbeți până ciorba este gata.
Vezi și: Salată de piept de pui cu ciuperci și porumb. Rețeta ușoară și delicioasă
Ciorbă cu carne afumată și varză acră
Ingrediente
- 300 g varză murată
- 1 ceapă
- 1 lingură pastă de roșii
- 15 g bacon
- 200 g carne afumată
- condimente după gust
- boia de ardei
Cum se prepară
Tăiați baconul fâșii subțiri. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. Amestecați baconul cu ceapa și prăjiți în tigaia fără ulei. Tăiați mărunt carnea afumată. În cratița cu apă, turnați puțină zeamă de la varza murată, ceapa cu bacon, varza murată tocată, carnea afumată, pasta de roșii, piper negru, sare după gust, puțină boia de ardei. Fierbeți 30 de minute, până varza devine moale.
Vezi și: Salată de căpşune cu portocale şi mentă. Desertul ușor și revigorant. Sosul este delicios!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"