Top 3 înghețate delicioase. Cele mai bune rețete
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Vara se apropie și iubitorii de înghețată încep deja să se bucure de deliciosul desert. Dacă te numeri printre ei, îl poți prepara chiar tu. Iată trei rețete ușoare și savuroase.

1. Rețeta de bază

Ingrediente

- 3 ouă

- 70 g de zahăr (sau mai puțin)

- 300 ml de frișcă de 30%

- 1 priză de sare

Cum se prepară

Separați albușurile de gălbenușuri. Într-un vas separat bateți albușurile cu sare. Bateți separat gălbenușurile cu zahăr. Bateți separat și frișca. Amestecați frișca cu gălbenușurile, apoi adăugați atent albușurile, scrie bucatarul.eu. La dorință puteți adăuga și alte adaosuri. Dați amestecul obținut la congelator pentru 5-6 ore. În acest timp amestecați înghețata de 2-3 ori, ca să nu se formeze bucățele de gheață.

Vezi și: Tort economic. Rețeta ieftină și rapidă

2. Înghețată de vanilie

Ingrediente

- 1 l de frișcă de 32-35 %

- 40 g de zahăr

- 1 linguriță de zahăr vanilat

- 1 cutie de lapte condensat

- 1 lingură de gelatină

Cum se prepară

Înmuiați gelatina într-o cantitate mică de apă și lăsați-o să se umfle. Amestecați celelalte ingrediente și bateți-le timp de aproximativ 2 minute. Dizolvați gelatina, fără s-o aduceți la fierbere, apoi turnați-o într-un flux subțire în amestec.

Continuați să bateți amestecul timp de un minut (în acest timp amestecul își va dubla volumul). Este foarte important să nu bateți frișca mult timp, în caz contrar veți obține înghețată grasă. Dați la congelator. Înghețata de casă moale, catifelată și cremoasă va fi gata după 5-6 ore.

Vezi și: Prăjitură de ciocolată. Ai nevoie doar două ingrediente. Rețeta rapidă și delicioasă

3. Înghețată de ciocolată

Ingrediente

- 100 g de ciocolată neagră

- 3 linguri de zahăr

- 1/2 pahar de lapte

- 300 ml de frișcă de 33-35 %

Cum se prepară

Încălziți laptele cu zahăr, adăugați ciocolata ruptă și amestecați până se va dizolva complet. Lăsați amestecul să se răcească. Bateți frișca rece și amestecați-o cu masa de ciocolată. Dați compoziția la congelator pentru câteva ore. Puteți amesteca înghețata după 2-3 ore, ca să nu se formeze ace de gheață. Veți obține o înghețată de ciocolată moale.

Vezi și: Ruladă portugheză cu portocale. Rețeta pentru un desert fin și aromat

Prăjitura "Parlament", rețeta. Desertul perfect pentru începutul de weekend

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel