Top 3 rețete de post cu cartofi. Sunt cele mai gustoase și rapide
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă ții post, aceste trei rețete cu cartofi îți vor satisface pofta de ceva delicios și rapid. Iată cum se prepară fiecare.

1. Cartofi aurii

Ingrediente: 1 kg cartofi fără coajă, 1 lingură unt topit, 1 lingură ulei, cimbru, busuioc, sare şi piper după gust, 1 căpăţână de usturoi, 150 gr mălai, 1 lingură boia de ardei dulce.

Cum se prepară

Cartofii fără coaja îi tăiem în 4 sau 6 părţi, în funcţie de dimensiune, potrivit bucataria-romaneasca.ro. Într-un bol adăugăm usturoiul pisat, untul topit, uleiul, cimbru, busuioc, sare şi piper. Amestecăm bine până obţinem o compoziţie omogenă. Adăugăm cartofii şi amestecăm. Mălaiul se amestecă cu boia de ardei dulce, sare, apoi  trecem cartofii prin compoziţia obţinută.

Cartofii se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pun la cuptor pentru 40-50 minute, până devin aurii şi crocanţi. Se servesc cu sos , sunt extrem de gustoşi şi se pregătesc uşor.

2. Salată orientală de vară

Ingrediente: 500 gr cartofi roşii, 2 cepe roşii, 2 castraveţi muraţi, 12 măsline negre, câteva fire pătrunjel verde, sare după gust, 50 ml ulei, 1/2 linguriţă lămâie.

Cum se prepară

Cartofii se fierb (la foc mic) pentru 25 de minute, în apă cu sare. Sunt fierţi atunci când furculiţa pătrunde uşor. Se scot din apă fierbinte şi îi lăsăm să se răcească. Decojim cartofii şi îi tăiem în rondele potrivite. Tăiem rondele ceapa şi castraveţii muraţi.

În boluri aşezăm straturi: rondele de cartofi, castraveţi muraţi şi ceapă roşie. Decorăm cu măsline şi pătrunjel verde. Amestecăm uleiul, zeama de lămâie, sarea şi turnăm peste salată.

3. Cartofi noi la cuptor

Ingrediente: 1 kg cartofi noi (mărime medie), sare şi piper după gust, 1 linguriţă usturoi granulat, 50 ml ulei, 1 linguriţă oregano uscat, 1/2 linguriţă cimbru uscat.

Cum se prepară

Cartofii se spală bine cu un burete (folosim partea abrazivă), apoi îi tăiem în 4 sau 6 bucăţi, în funcţie de mărime. Într-un vas, amestecăm uleiul cu cimbru, oregano, usturoiul granulat, sare şi piper după gust. Adăugăm cartofii şi amestecăm până sunt bine unşi şi condimentaţi. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc la cuptor pentru 40 minute, la 180 C, sau până se rumenesc frumos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel