Topul localităţilor din România în care se trăieşte cel mai bine. Sociologul Dumitru Sandu, lista completă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Profesorul Dumitru Sandu, sociolog şi expert în problema migraţiei, a spus unde se trăiește cel mai bine în România.

Dumitru Sandu a prezentat rezultatele unui studiu care arată ce caută românii atunci când vine vorba de traiul de zi cu zi, care sunt cele mai atractive oraşe, dar şi comune din România. 

"Care sunt cele mai dezvoltate localităţi din România... Nu sunt marile oraşe. Nu este Bucureştiul, nu este Timişoara, nu este Clujul. Am făcut o listă cu primele 20 de localităţi de maximă dezvoltare din România. Primele zece sunt clar din Ilfov. Chiajna, Otopeni, Corbeanca s.a.m.d. Este o schimbare în raport cu situaţia din 2011. Atunci, pe primul loc se afla Dumbrăviţa de Timiş. Dacă ne uităm la lista de localități de maximă dezvoltare, vom constata că au nişte caracteristici: maximă apropiere de oraşele mari. (...)

Cele mai sărace localităţi.... Majoritar sunt din judeţul Vaslui, Botoșani, Neamţ, Iaşi, Suceava. Le găsim, în principal, în Moldova, dar şi în Oltenia. Le găsim în Dolj. Să zicem, la Vaslui: Rebricea, Cozmeşti, Voineşti, Coroieşti. În Oltenia: Dumbrava la Mehedinţi, Carpen la Dolj, Cernăteşti la Dolj. Foarte puţine în Ardeal", a spus sociologul Dumitru Sandu, la DCNews TV.

"Cel mai bine, ca nivel de trai, de viaţă în România, este în localităţile apropiate de oraşele mari, poate majoritar în regiunea istorică Transilvania, în regiunile de dezvoltare vest, nord-vest, centru şi Ilfov", a mai spus sociologul.

Vezi AICI  lista completă cu localitățile din România în care se trăiește cel mai bine.

Migrația în interiorul țării

"Cum legăm dezvoltarea, sărăcia de migraţie, cu date.... În regiunea istorică din care au fost cele mai multe plecări este Moldova, care nu este o regiune bogată. S-a plecat şi din regiuni bogate şi din regiun sărace. Legătura care poate fi stabilită cu migraţia este următoarea: s-au întors în ţara mai multe în regiunile dezvoltare. Foarte mulţi dintre cei care au revenit în ţara au venit să deschidă o firmă, să facă o afacere", a mai spus Dumitru Sandu. 

Vezi și: Admitere liceu 2021. Rezultate repartizare computerizată

Osamu, delegatul japonez la lotul României, sărută tricolorul - Video cu momentul inedit

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel