TORT fabulos din COZONACUL rămas de la Paști. Rețeta delicioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
TORT fabulos din COZONACUL rămas de la Paști. Rețeta delicioasă. Nu aruncați la coș cozonacul rămas de la Paști! Este tot ce vă trebuie pentru unu tort fabulos și delicios. Iată rețeta.

Ingrediente

1 cozonac de casă
500 ml apă
3 linguri de zahăr
esenţă de rom
esenţă de vanilie
coajă de lămâie sau portocală
500 ml frişcă lichidă

Pentru ganache-ul de ciocolată

250 grame ciocolată amăruie
200 ml frişcă lichidă
50 grame unt moale

Vezi și: Ce faci cu mâncarea rămasă de la Paşti. Cele mai bune idei. Economie garantă!

Cum se prepară

TORT fabulos din COZONACUL rămas de la Paști. Rețeta delicioasă. Taie cozonacul felii şi însiropează-l. Pentru a obţine un sirop delicios, amestecă într-un ibric 500 ml de apă cu esenţă de rom, vanilie şi coajă de citrice. Adaugă zahăr sau miere după gust.

TORT fabulos din COZONACUL rămas de la Paști. Rețeta delicioasă. Pentru a prepara ganache-ul, adaugă frişca lichidă într-un vas şi pune-o pe foc. Când s-a încins, adaugă ciocolata tăiată bucăţele şi amestecă bine până se topeşte. La final, încorporează untul. Lasă crema să se răcească înainte de a o folosi în asamblarea tortului.

TORT fabulos din COZONACUL rămas de la Paști. Rețeta delicioasă. Într-o tavă detaşabilă, adaugă un strat de cozonac, un strat de ganache de ciocolată şi tot aşa până când obţii un tort de dimensiunea dorită. Lasă tortul la frigider, peste noapte. Scoate apoi inelul detaşabil şi înveleşte tortul în frişcă. Decorează-l după preferinţe.

TORT fabulos din COZONACUL rămas de la Paști. Rețeta delicioasă. În locul ganach-ului de ciocolată poţi folosi orice cremă de tort doreşti, de la mouse până la crème patisere sau crema cu fructe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel