Tort Joffre. Rețeta veche cu parfum de altădată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Tortul Joffre se face după o rețetă veche, dar delicioasă, cu parfumul vremurilor de altădată. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 6 ouă
- 250 g zahăr pudră
- 50 g cacao
- 100 g zahăr tos
- 1 linguriţă făină
- 250 g unt

Cum se prepară

Tort Joffre. Într-o crăticioară se pun la foc mic cinci linguri de apă, zahărul tos şi toată cantitatea de cacao. Se amestecă până când se omogenizează şi se topeşte zahărul, potrivit petitchef.ro. Se lasă la răcit.

Tort Joffre. Untul şi zahărul pudră se freacă spumă. Se adauga gălbenuşurile unul câte unul, amestecând după fiecare, până la omogenizare. După ce crema de cacao s-a răcit, se adaugă din ea, cu lingura, în crema de unt, amestecându-se mereu. Este foarte important ca cele două compoziţii să aibă temperaturi apropiate, altfel crema se va tăia.

Tort Joffre. Din crema obţinută, 1/4 se amestecă cu făină şi se adaugă albuşurile bătute spumă, amestecându-se uşor pe verticală. Se unge cu unt o formă de tort cu pereţi detaşabili, se toarnă compoziţia şi se se pune la copt la foc potrivit. A folosit o formă destul de mare, cu diametrul de 25 cm şi blatul nu a ieşit înalt. De aceea, e bine să se folosească o formă cu diametrul mai mic.

Tort Joffre. Restul de cremă se foloseşte pentru a umple şi orna tortul. Până când blatul este gata, se ţine la frigider. Acest tort merge foarte bine în combinaţie cu vişine sau fructe de pădure. Se taie blatul în două sau trei felii, se umple cu cremă, se adauga fructele şi se ornează după preferinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel