Tort Kinder, fără coacere. Te cucerește din prima! Desertul ideal pentru weekend
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cine poate refuza o felie? Nimeni! Este delicios, răcoros și te scutește de căldura din casă pentru că nu ai nevoie de cuptor. Este un desert fără coacere, pe care îl poate face orice gospodină.

Ingrediente blat:

- biscuiţi populari sau digestivi 350 g

- unt 82% grăsime 200 g

Ingrediente cremă vanilie:

- gălbenuşuri 4 buc

- zahăr 150 g

- lapte 550 ml

- faină 70 g

- esenţă de vanilie 1 linguriţa (1 fiolă)

- unt 100 g

Vezi și: Supă cu omletă. Rețeta de demult găsită în paginile unui calendar din '85

Ingrediente cremă cacao:

- zahăr 100 g

- un ou întreg

- lapte 100 ml

- cacaco neagră 40 g

- unt 82% grăsime 200 g

- Nutella 2 linguri

Alte ingrediente:

- frişcă lichidă 400 ml

- ornamente comestibile

Vezi și: Prăjitura Cornelia, fără coacere. Răcoroasă și delicioasă în zilele de vară

Cum se prepară

Sfărâmaţi biscuiţii și amestecați-i cu untul topit. Puneţi compoziţia obţinută într-o tavă de tort de 25 cm. Presaţi bine cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Băgaţi la frigider să se întărească.

Crema de vanilie: Amestecaţi zahărul cu gălbenuşurile şi mixaţi bine până începe să se albească, scrie delicatese.net. Adăugaţi făina şi amestecaţi din nou. Turnați laptele fierbinte câte puţin, apoi puneţi la foc mic. Adăugaţi esenţa de vanilie. Amestecaţi continuu şi energic cu o spatulă. După câteva minute se va îngroşa. Luaţi de pe foc şi puneţi într-un castron. Acoperiţi şi băgaţi la rece.

Crema de cacao: Amestecaţi zahărul cu cacaoa. Adăugaţi oul şi amestecaţi din nou. Puneţi laptele călduţ şi amestecaţi bine. Compoziţia obținută puneţi-o la foc mic într-o crăticioara. Amestecaţi câteva minute până se îngroaşă. Luaţi de pe foc şi puneţi crema într-un castron. Lăsaţi câteva minute să se răcorească şi adăugaţi untul rece tăiat cubuleţe. Amestecaţi cu mixerul până obţineţi o cremă omogenă. Adăugaţi apoi crema de nutella şi amestecaţi din nou cu mixerul. Puneţi crema obţinută peste blatul de biscuiţi şi întindeţi uniform. Băgaţi la frigider până se întăreşte crema de cacao.

Adăugaţi untul în crema de vanilie şi amestecaţi cu mixerul până se omogenizează. Puneţi crema de vanilie în tava de tort şi întindeţi uniform cu o spatulă. Mai lăsaţi la frigider încă 1-2 ore. Îndepărtaţi marginile formei de tort şi puneţi deasupra frişca bătută cu o seară înainte care se lasă la frigider. Decoraţi şi lăsaţi la frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel