Tort "Maria" cu vișine. Rețeta răcoroasă de weekend
Autor: Ema Apostu pe 07 aug, 11:04 | Retete

Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"

Tortul "Maria" cu vișine poate fi surpriza perfectă pentru cei dragi. Dacă urmează o aniversare în familie, poți pune în practică această rețetă.

Ingrediente blat

- ouă 7 buc- cacao 3 linguri- zahăr 7 linguri- făină 4 linguri- esenţă de rom 1 buc

Ingrediente crema

- frişcă lichidă 600 ml- unt 200 g- zahăr pudră 6 linguri- întăritor frişcă 2 pliculeţe- brânză de vaci cremoasă 350 g- esenţă de vanilie 1 buc- vişine proaspete 750 g

Vezi și: Cum faci cartofi spiralați. Cea mai iubită gustare!

Ingrediente decor

- ciocolată menaj 100 g- vişine 250 g

Cum se prepapră

Spălaţi bine vişinele sub jet de apă, scoateţi-le sâmburii şi lăsaţi-le la scurs. Ungeţi cu puţin unt formade tort şi tapetaţi-o cu hârtie de copt. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi albuşurile spumă tare, adăugaţi zahărul şi continuaţi să bateţi până se topeşte zahărul. Încorporaţi gălbenuşurile unul câte unul, adăugaţi esenţa de rom, făina şi cacaoa, amestecând uşor de jos în sus, scrie delicatese.net.

Turnaţi compoziţia în formă de tort unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Introduceţi la cuptor timp de 30 – 40 minute la 180 de grade. După ce blatul s-a copt, îl scoateţi din cuptor, îl lăsaţi la răcit şi apoi îl tăiaţi în trei felii egale. Bateţi untul şi apoi adăugaţi zahărul pudră, brânza de vaci şi esenţa de vanilie.

Vezi și: Prăjitura Cornelia, fără coacere. Răcoroasă și delicioasă în zilele de vară

Separat, bateţi frişca şi adăugaţi-o în compoziţia de brânză împreună cu cele două pliculeţe de întăritor de frişcă. Aşezaţi o parte de blat pe un platou, puneţi un sfert din crema obţinută şi jumătate din vişine. Aşezaţi al doilea blat pe care turnaţi un sfert din cremă şi restul de vişine. Acoperiţi cu ultima bucată de blat, apăsaţi puţin şi îmbrăcaţi tortul cu crema rămasă. Ornaţi cu fâşii de ciocolată şi cu vişine. Lăsaţi-l la frigider cel puţin 2 ore înainte să-l serviţi.

Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri