Tort Napoleon la tigaie, cea mai simplă rețetă de tort. Vei fi uimită de rezultat!
Autor: Cătălina Burghelea pe 08 aug, 09:52 | Retete

Dacă ești în pană de idei, ceva dulce te poate salva.

Ingrediente pentru blat

480 g făină200 g zahăr3 ouă50 g unt moale 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu1 lingură suc de lămâie1 plic de sare

Ingrediente pentru cremă

1 l lapte3 ouă70 g făină180 g zahăr1 linguriță esență de vanilie50 g unt

Ingrediente pentru decor

150 g miez de nucă

Mod de preparare

Bate ouăle cu zahărul, apoi adaugă sarea, untul moale, bicarbonatul stins în suc de lămâie și amestecă bine. Pune și făina, apoi frământă aluatul. Acoperă-l cu un prosop și lasă-l să se odihnească 20 de minute.

Prepară crema: amestecă într-un bol ouăle cu zahărul și făina, apoi adaugă 300 ml de lapte rece și amestecă din nou. Pune la fiert 700 ml de lapte, adaugă amestecul de ouă cu lapte și omogenizează bine.

Fierbe la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă. Ia crema de pe foc, adaugă esența de vanilie, untul moale și amestecă bine. Acoperă crema cu folie de plastic și lasă să se răcească.  

Scoate aluatul pe blatul de lucru, împarte-l în 10-11 bucăți și fă biluțe. Întinde fiecare biluță cu dimensiunea tăvii pe care o ai, de circa 18 cm.

Coace foile pe foc mediu într-o tigaie uscată și bine încălzită. Coace foile pe ambele părți până se rumenesc puțin. Taie imediat foile fierbinți, înlăturând din margini, pe care le păstrezi pentru decorarea tortului.

Asamblează tortul într-o formă detașabilă: unge fiecare foaie de tort cu un strat de cremă, repetă procedura până finisezi toate foile și toată crema. Bagă tortul la rece pentru minim 8 ore.

La final, decorează tortul cu firimituri de foi de tort și cu miez de nucă tocat, scrie savuros.ro

 

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri