Toți românii dintr-un avion care a aterizat în Creta, testați, deși autoritățile elene anunțaseră altceva. Pasager: "A fost o surpriză pentru toți"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Românii care au aterizat în Creta pe Aeroportul Heraklion, cu o cursă care a adus turiști din București și Cluj Napoca, au fost testați COVID.

Testarea a durat peste 3 ore, a povestit unul dintre pasagerii aflați în avion, la Digi24 . Acesta a adăugat că, din spusele personalului de la hotel, că acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul turiștilor din alte țări. Acest eveniment vine după ce, ieri, Ministerul Turismului din Grecia a transmis că "testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică”.

"A fost o surpriză pentru toți pasagerii avionului, cred, pentru că toți eram convinși că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesuiți într-un spațiu de nu mai mult de 50 de metri pătrați, nu ni s-au oferit explicații și am înțeles după câteva minute că urma să fim testați absolut toți, lucru care s-a și întâmplat. (...) Au fost testați inclusiv bebelușii", a spus el.

Toți pasagerii avionului completaseră online formularul necesar pentru a intra în Grecia și pe baza acestuia au fost testați, din spusele bărbatului. El a adăugat că pasagerii din celelalte avioane care au aterizat în Creta au fost lăsați să plece fără a fi testați, iar explicația dată de angajații aeroportului a fost că erau fie curse interne, fie curse cu escală la Atena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel