TOTUL despre boala arterială. Care sunt categoriile vulnerabile. Dr. Andrada Bogdan EXPLICĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Andrada Bogdan de la Sanador a oferit un interviu exploziv pentru DC NEWS, despre categoriile vulnerabile la boala arterială periferică.

Medicul Andrada Bogdan a explicat pentru DC NEWS care sunt categoriile vulnerabile pentru a face boala arterială periferică. 

"Sunt trei categorii vulnerabile: pacientul vârstnic, pacientul fumător- marii fumători sunt predispuși la această boală- și pacienții diabetici. La pacienții diabetici există un conglomerat de evenimente care se întâmplă și care pun în pericol fluxul sangvin, îngustarea care se poate produce la nivelul vaselor", a declarat dr. Andrada Bogdan, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Sanador

"Pacientul diabetic prin definiție are o stare de inflamație generalizată la nivelul organismului și această inflamație este o agresiune permanentă la nivelul vaselor, agresiune care favorizează ateroscleroza, depunerea de colesterol și țesut fibrotic în peretele arterial. În plus, pacientul diabetic are o afectare neurologică la nivelul terminațiilor nervoase", a completat ea. 

Vezi aici interviul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel