Trafic de migranți cu profit de 14 mil. euro. Zeci de persoane arestate în România, R. Moldova și Franța. 15 mașini de lux, confiscate
Autor: Alexandru Ichim pe 25 feb, 18:00 | Internațional

O rețea europeană de trafic şi exploatare a imigranţilor a fost destructurată în același timp în România, Franţa şi Republica Moldova. 

Zeci de persoane au fost arestate preventiv în România, Franţa şi Republica Moldova, în cadrul unei operaţiuni pentru destructurarea unei reţele europene specializată în traficul şi exploatarea imigranţilor, scrie Mediafax. 

Potrivit Agenţiei europene a Poliţiei (Europol) şi Agenţiei europene pentru cooperare în domeniul judiciar (Eurojust), în România, Franţa şi Republica Moldova au fost arestate preventiv 38 de persoane acuzate de trafic de persoane, angajări ilegale, fabricare de acte de identitate false şi spălare de bani, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

Operațiuni de amploare. Arestări într-o singură zi

 

Arestările au avut loc într-o singură zi, în cadrul unei operaţiuni comune a autorităţilor din România, Franţa şi Republica Moldova, cu sprijinul Europol."Reţeaua infracţională aducea şi înregistra muncitori moldoveni în Franţa cu ajutorul unor documente false, păstrând ca garanţie paşapoartele autentice", anunţă Europol.

"În total, au fost percheziţionate zeci de clădiri - 17 în Franţa, 14 în România şi 20 în Republica Moldova, fiind confiscate 15 autoturisme de lux şi 100.000 de euro în numerar. Unsprezece conturi bancare au fost blocate", transmite, la rândul său, Eurojust.

Permise falsificate

 

Conform Europol, reţeaua infracţională le furniza imigranţilor aflaţi în ilegalitate cărţi de identitate şi permise de conducere asemănătoare cu cele din România, dar falsificate.

Reţeaua infracţională avea profituri estimate la aproape 14 milioane de euro.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri