Tragedia de la Victor Babeș. Ungureanu (USR-PLUS): Eu am aflat acum vreo șase ore
Autor: Andrada Oana pe 12 apr, 22:13 | Sanatate

Foto Facebook Emanuel Ungureanu

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a declarat, luni seară, că el a aflat de cele întâmplate la Spitalul Victor Babeș din Capitală la puține minute după ora 15:00. 

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a spus, luni seară, la România TV, după ce tragedia soldată cu trei morți de la Spitalul Victor Babeș a ajuns în presă, că a aflat de cele întâmplate la puține minute după ora 15:00 și că a încercat să afle mai multe detalii.

Tragedia de la Spitalul Victor Babeș a ajuns în presă în jurul orei 20:00. 

„Eu am aflat acum vreo șase ore, de la rudele unui aparținător.”, a declarat Emanuel Ungureanu (USR-PLUS), la RomâniaTV. 

Ministerul Sănătății, comunicat oficial după tragedia de la Babeș, în jurul orei 20:40 

 

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).  

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.  

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" și Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

Informațiile au fost transmise de Ministerul Sănătății.

 

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri