Tragedie Victor Babeș. Imbri, fostul manager al spitalului, parafrazare din Tătaru: Toți suntem vinovați! Vom găsi în șir indian și vom pedepsi, dar cauzele vor rămâne aceleași
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de boli infecțioase "Victor Babeș", a vorbit despre evenimentul tragic de luni seara, din tirul ATI, în care și-au pierdut viața trei persoane.

Medicul Emilian Imbri spune că nu trebuie căutați vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat, ci că ar trebui identificate cauzele care au dus la tragedie, iar acestea trebuie îndepărtate.

"Vinovați vom găsi în șir indian și vom pedepsi aleatoriu sau nu niște persoane, dar cauzele vor rămâne aceleași", a spus medicul, la B1 TV.

"Vinovați vom găsi în șir indian și vom pedepsi aleatoriu sau nu niște persoane, dar cauzele vor rămâne aceleași". Comparație cu declarația lui Nelu Tătaru

"Vorbim despre un eveniment posibil, dar imprevizibil și care nu este pus la cale, este pur și simplu datorat unor defecțiuni tehnice. Eu vreau să subliniez, până când cercetările vor spune ce s-a întâmplat acolo, că intrăm în discuție cu totul și cu totul greșit – vinovații trebuie să plătească. Atenție! Nu există vinovați, există cauze. Noi trebuie să cercetăm ca să găsim cauzele și aceste cauze să se îndepărtăm ca să nu se mai întâmple acest lucru. Vinovați vom găsi în șir indian și vom pedepsi aleatoriu sau nu niște persoane, dar cauzele vor rămâne aceleași.

Ca atare, dacă este să căutăm vinovații, vreau să parafrazez un fost ministru al Sănătății, domnul ministru Tătaru, care a spus, la un moment dat, într-o situație apropiată de ce s-a întâmplat la Babeș, că toți suntem vinovați. Și a sărit toată lumea pe el că, vezi Doamne, încearcă să scape de responsabilitate. Nu, și în contextul ăsta, toți suntem vinovați. Toți înseamnă toată societatea, populația, alături de instituțiile statului. Și atenție, instituțiile statului sunt oameni.

Există persoane care reprezintă instituțiile iar vina, în momentul de față, nu există o vină... Ce planează peste toți este faptul că nu reușim să-i facem să înțeleagă pe foarte mulți dintre noi că pot participa la evitarea unor astfel de incidente. Cum pot să participe? Prin a se proteja singuri și a-i proteja pe ceilalți pentru că presiunea pe sistemul sanitar este majoră", a completat el.

"Guvernul acesta nu este o salamandră"

"Într-o situație de genul acesta nu trebuie să căutăm și să împușcăm în dreapta și în stânga. Guvernul acesta nu este o salamandră. Pierderea unui membru sau a cozii la salamandră se regenerează. Se pare că au spaimă că dacă pierd un membru din Guvern rămân fără coadă. Nu există așa ceva. Există un amatorism la nivel central, și anume la nivelul Ministerului Sănătății, și un diletantism și o lipsă de responsabilitate într-adevăr acuzabilă. (...) Ce om ar veni la Ministerul Sănătății să preia situația de fapt?", a mai spus Emilian Imbri.

Trei persoane au murit, luni, după ce instalațiile de oxigen s-au oprit în urma unei creșteri a presiune. În tirul ATI se aflau opt pacienți cu COVID-19, ceilalți cinci fiind transferați la alte unități medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel