Tragere la sorţi optimi Europa League. Manchester United - AC Milan, capul de afiş
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Duelul dintre Manchester United şi AC Milan este capul de afiş al optimilor de finală ale Europa League la fotbal, în urma tragerii la sorţi efectuate vineri, la Nyon.

Ultima confruntare dintre cele două cluburi de top a avut loc în optimile Ligii Campionilor, sezonul 2009/10, englezii câştigând cu 3-2 în deplasare şi cu 4-0 acasă. O altă dublă atractivă va fi cea dintre Slavia Praga şi Glasgow Rangers, care va propune un duel românesc, între internaţionalii Nicolae Stanciu şi, respectiv Ianis Hagi. Va fi o întâlnire în premieră între cele două echipe.

Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, va înfrunta în această fază formaţia spaniolă Villarreal, la care joacă tânărul fundaş român Andrei Raţiu. Dinamo Zagreb o va întâlni pe Tottenham în optimi. Londonezii au învins-o pe Dinamo Zagreb cu 4-0 în ediţia 2008/09 a Cupei UEFA, în faza grupelor.

Şahtior Doneţk, ultima câştigătoare a Cupei UEFA, va primi în optimi replica formaţiei italiene AS Roma. Şahtior s-a impus cu 3-2 la Roma şi cu 3-0 la Doneţk în optimile ediţiei din 2010/11 a Ligii Campionilor, după ce fiecare echipă şi-a câştigat meciul de acasă din faza grupelor în ediţia 2006/07, 4-0 la Roma, 1-0 la Doneţk. Cele două echipe s-au întâlnit de şase ori, cel mai recent în sezonul 2017/18, când giallorossi au avut câştig de cauză în optimi după 1-2 şi 1-0.

Meciurile din prima manşă vor avea loc pe 11 martie, iar returul se va juca pe 18 martie, transmite Agerpres.

Programul optimilor:

Ajax Amsterdam - Young Boys Berna
Dinamo Kiev - Villarreal
AS Roma - Şahtior Doneţk
Olympiakos Pireu - Arsenal Londra
Dinamo Zagreb - Tottenham Hotspur
Manchester United - AC Milan
Slavia Praga - Glasgow Rangers
Granada - Molde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel