Traian Băsescu, mesaj pentru Ludovic Orban privind pensiile: Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi
Autor: Crişan Andreescu pe 25 mai, 03:14 | Personalități politice

Traian Băsescu spune că premierul Ludovic Orban nu ar trebui să mărească  pensiile de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea în acest moment, pentru că economia nu poate susţine o asemenea creştere.

"Până la alocații și pensiile, demagogii ăștia ar trebui să facă un lucru simplu. Să mărească pensiile de la 1 ianuarie anul viitor cu 7% și se rezolva problema. E o păcăleală pe care ei o aplică împreună cu liderii pensionarilor. Pensionarii ar trebui să se mulțumească cu indexarea de anul acesta", a declarat Băsescu, precizând că o creştere anul acesta s-ar pierde rapid în inflaţie.

"Dacă eu aș fi în locul guvernanților, aș ieși în fața pensionarilor și aș spune adevărul, care e situația. Dacă s-au pierdut 300.000 de locuri de muncă, de unde bani pentru majorarea pensiilor? Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi", a mai declarat Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte a pledat din nou pentru împrumuri pentru pornirea unor proiecte mari de infrastructură, care să asigure locuri de muncă.

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri