Transfer PSD - PNL, carte câştigătoare?! Cum au evoluat PSD-iştii transferaţi la PNL. Rezultate NEAȘTEPTATE
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Strangere de mana
Strangere de mana
Ultimele luni de dinaintea alegerilor locale au fost un adevărat "mercato" pe scena politică din România. O mulţime de primari - preponderent de la PSD - au plecat din partid pentru a candida, de data aceasta, pe listele PNL. 

Vă oferim câteva exemple pentru a vedea dacă liberalii au avut mână bună atunci când au făcut transferuri de la PSD. Vorbim despre primari care, pe ultima sută de metri, au schimbat barca pentru a se prezenta în faţa alegătorilor pe listele PNL. 

Iată câteva exemple care arată dacă PNL a tras o carte câştigătoare mizând pe edili aduşi de la principalul adversar pe scena politică. A contat sigla de partid sau doar omul? Aflaţi în cele ce urmează:

* În municipiul Piteşti, Cristian Gentea (PSD) a câştigat cu 35% din voturi. Contracandidatul său, Sorin Apostoliceanu, plecat  din tabăra PSD pentru a candida alături de PNL, a pierdut.

* Primarul Mihai Chirica (PNL, fost membru PSD) a câştigat alegerile locale, cu 42,4% din voturi, în timp ce contracandidatul USR PLUS, Cosette Chichirău, are 30,5%.

* Morar Costan a câștigat cel de-al patrulea mandat de primar al municipiului Dej, de data aceasta sub sigla PNL, după trei mandate obținute din partea Partidului Social Democrat.

* În Prahova, în comuna Băneşti, primarul PSD Gheorghe Stoica a trecut la PNL, partid sub sigla căruia a câştigat un nou mandat de primar.

* Tot în Prahova, unul dintre cei mai longevivi primari, Marin Voicu, transferat tot în această vară de la PSD la PNL a câştigat un nou mandat de edil la Ciorani din postura de candidat liberal.

* Primarul comunei Moara, judeţul Suceava, Eduard Dziminschi, a trecut de la PSD la PNL. Eduard Dziminschi a fost ales primar cu peste 80% din voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel