Transplant de inimă artificială, în premieră, în Danemarca
Autor: Crişan Andreescu pe 26 mai, 13:44 | Sanatate

Danemarca, a treia țară din lume unde s-a făcut un implant de inimă artificială

Medicii  de la spitalul Rigshospitalet din Copenhaga au anunțat implantarea cu succes a unei inimi artificiale la un pacient, Danemarca devenind  a treia țară din lume unde s-a făcut un implant de inimă artificială.

Medicii danezi afirmă că realizarea în premieră a acestei proceduri reprezintă o schimbare de paradigmă în medicina cardiovasculară.

„Sperăm că, în viitor, să putem oferi transplanturi pacienților bolnavi cronici, cu insuficiență cardiacă pe ambele părți ale inimii, care nu mai pot aștepta un donator sau care, din anumite motive, nu pot face un transplant", a afirmat Finn Gustafsson, medic și profesor în insuficiență cardiacă avansată la Departamentul de Cardiologie din Rigshospitalet.

Gustafsson a precizat că timpul de așteptare pentru o inimă de la un donator este de aproximativ un an în Danemarca, iar mulți pacienți mor înainte să o primească, transmite CPH Post.

De ani buni, la Rigshospitalet se folosesc pompe mecanice care sunt implantate pentru a ajuta partea stângă a inimilor pacienților cu insuficiență cardiacă, cei mai mulți în fază terminală.

O inimă artificială dezvoltată de compania Carmat pare să rezolve această situație. Danemarca a devenit astfel a treia țară din lume, după Cehia și Kazahstan, unde a fost implantată această inimă artificială pacienților cu insuficiență cardiacă avansată care nu mai pot aștepta un transplant cu o inimă de la un donator.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri