Transplant în vremea COVID-19. Academicianul Irinel Popescu anunţă CONDIŢIILE în care se mai pot face operaţiile
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Acad. Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu a explicat, în cadrul interviurilor DC NEWS şi DC MEDICAL, în ce condiţii pandemia de coronavirus poate pune piedici operaţiilor de transplant în România. 

"De acum este obligatorie şi testarea donatorului şi a primitorului, pentru că am ajuns la acest nivel al pandemiei. Se testează în ziua respectivă şi transplantul nu se poate face decât după ce parvin rezultatele. Avem 400 de pacienţi pe lista de aşteptare, iar organele disponibile sunt extrem de preţioase, pierderea unui organ este greu de acceptat. Ne vom adapta normelor internaţionale, dar şi regulilor impuse la nivel naţional de cei care coordonează întreaga activitate din România pe parcursul acestei epidemii. 

Din fericire, testele nu durează atât de mult. Din momentul morţii cerebrale până la prelevare în sine există suficient timp pentru a se face testul. Singurul impediment ar fi ca acolo unde există donatori să nu existe lipsuri legate de existenţa kiturilor. Ne putem afla, astfel, în situaţia în care în unul dintre oraşe să fie donatori, dar să nu se poată face prelevarea", a explicat acad. prof. univ. dr. Irinel Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel