Tratament israelian anti-COVID-19, primele date oficiale
Autor: Rodica Mitu pe 09 apr, 13:27 |  Coronavirus

Şase pacienţi din Israel, aflaţi în stare critică şi care se confruntau cu risc vital din cauza infectării cu noul coronavirus, au fost trataţi cu un produs pe bază de celule din placentă al companiei israeliene Pluristem şi au supravieţuit, informează cotidianul The Jerusalem Post.

Pacienţii au fost trataţi în trei unităţi medicale israeliene timp de o săptămână, în condiţiile în care aveau insuficienţă respiratorie acută şi complicaţii inflamatorii asociate bolii Covid-19. Doi dintre pacienţi aveau şi afecţiuni precedente.

„Suntem mulţumiţi de rezulatul iniţial al programului şi menţinem angajamentul de a utiliza celule PLX în beneficiul pacienţilor şi al sistemelor medicale. Pluristem se dedică utilizării avantajelor competitive în materie de fabricare a produselor la scară largă, pentru a putea oferi celule PLX unui număr mare de pacienţi care au nevoie", a declarat Yaky Yanay, directorul şi preşedintele companiei Pluristem, cu sediul în Haifa, potrivit Mediafax.

Compania intenţionează să iniţieze testele clinice multinaţionale pentru tratarea complicaţiilor asociate coronavirusului.  

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri