Tratamentul COVID administrat lui Donald Trump, aprobat de EMA. Ce este cocktailul de anticorpi Regeneron
Autor: Doinița Manic pe 26 feb, 16:10 | Sanatate

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat vineri că pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 se poate utiliza cocktailul de anticorpi dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron.

Recomandarea EMA poate fi urmată de ţările membre ale Uniunii Europene pentru utilizarea combinaţiei de casirivimab şi imdevimab înaintea eliberării autorizaţiei de comercializare, a precizat EMA, citează Agerpres.

Statele Unite au aprobat din noiembrie anul trecut utilizarea produsului Regeneron în cazuri urgente, unul din pacienţii trataţi astfel fiind fostul preşedinte american Donald Trump.

  Ce este cocktailul de anticorpi Regeneron

Medicamentul se administrează sub formă de picături. Anticorpii monoclonali din formulă se obţin prin reproducerea celor naturali produşi de organismul uman pentru a lupta cu infecţiile."În ceea ce priveşte siguranţa, cele mai multe efecte secundare raportate au fost uşoare sau moderate, dar s-au observat şi reacţii legate de infuzie (inclusiv reacţii alergice), care trebuie monitorizate", a arătat EMA.Organismul european de reglementare a medicamentelor a comunicat că studiul în timp real al combinaţiei produse de Regeneron continuă şi va sta la baza recomandării de aprobare a comercializării în UE. EMA mai analizează şi alte tratamente cu anticorpi, de la Eli Lilly şi Celltrion. Regeneron a anunţat joi că o comisie independentă a stabilit că medicamentul împotriva coronavirusului are o "eficienţă clinică clară" pentru reducerea ratelor de spitalizare şi deces ale pacienţilor.

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri