Urmărește emisiunea live
Trecutul NEȘTIUT al lui Emi Pian: Locul BIZAR în care se ascundea când îl căutau polițiștii
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Moartea lui Emi Pian, cunoscut ca liderul clanului Duduianu, a fost transformată, de unii, într-un fel de eveniment național. Ce nu s-a arătat însă este adevăratul trecut al acestuia și al clanului pe care îl reprezenta. 

Am observat, după moartea lui Emi Pian, un șir de relatări despre bătăi în care personajele erau denumite, fără sens, „interlopi”. România a „adoptat”, în ultima perioadă, termenul „interlop” pentru orice persoană care recurge la violență sau fură. E clar că evenimentul tragic a prins la public. 

Totodată, n-au lipsit nici născocirile în trecutul clanului Duduienilor. Doar că, s-a uitat esențialul. Cum a ajuns clanul Duduienilor să țină primele pagini ale ziarelor în prezent? 

În anii 90, spun surse polițienești pentru DC News, Emi Pian era un infractor mărunt: inele false, furt de cai. Nu era un nume în România, iar Duduienii nu formau un clan, ci o familie normală de romi, care trăia din mici „meșteșugăreli infracționale”. 

Și, de câte ori „picau” cei din judiciar la secțiile care înregistrau pe zonele periferice infracțiuni care semănau cu modul de operare al familiei lui Emi Pian, îl căutau pe acesta acasă. 

Întotdeauna îl căutau în spatele șifonierului. Acolo, Emi Pian își făcuse un fel de perete fals. Toți polițiștii care se ocupau de caz știau asta. Informația venea de la copiii lui care, prinși cu furtișaguri și întrebați de un șef din judiciar unde se află tatăl, spuneau că... după dulap. 

Nimeni nu se lua, fără sens însă, de Emi Pian din simplu fapt că e absurd. Când făcea fapte care contraveneau regulilor de societate, da. „Să-l cauți doar pentru îl chema Pian? Asta e absurd!”, ne-au mai spus sursele polițienești.

Faptul că Emi Pian ar fi comandat maneliștii, un fake news - susțin aceleași surse. Culmea, apropiații lui Pian au spus, după moartea sa, că Emi Pian nu era așa cum îl vede lumea, ci era un om simplu. 

Așadar, familia lui Emi Pian este o familie care, în urmă cu câteva decenii, a pornit cu mici infracțiuni. Crescuți în stilul acesta de-a lungul timpului, membrii clanului Duduianu au ajuns să fie cercetați, de-a lungul timpului, pentru taxe de protecție, cămătărie, șantaj, trafic de persoane, droguri, proxenetism sau omor. 

Înmormântarea lui Emi Pian a fost șocantă pentru cei care au lucrat la acea vreme în zona judiciară din simplu fapt că știau adevăratul trecut. Cum s-a ajuns aici?!

Capitala nu a fost împărțită de clanuri, după uciderea lui Pian. Cel puțin, nu așa cum s-a relatat. Clanurile au lumea lor și au „treabă” între ei, dar aceste amănunte se omit de fiecare dată. 

Emi Pian a murit la 39 de ani, în noaptea de 3 spre 4 august, după o încăierare la o bartidă de barbut. În urma sa au rămas trei copii, doi băieți și o fată, dar și trei nepoți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel