Trei bărbaţi bătuţi de neveste, subiect de GLUME. Psiholog: Umilința simțită este IMENSĂ
Autor: Florin Răvdan pe 29 iun 2020 / 22:15 | Social
Exclusiv

În noaptea de duminică spre luni, trei bărbaţi din Iaşi au sunat la 112 pentru a reclama faptul că au fost agresaţi de nevestele lor. Ştirea a devenit, însă, rapid, subiect de glume pe internet. 

Zeci de glume şi de mesaje de amuzament pe Internet. Acesta a fost rezultatul ştirii conform căreia trei bărbaţi din Iaşi au sunat la 112 pentru a-şi reclama soţiile pentru agresiune conjugală. 

Psihologul Radu Leca ne-a explicat care sunt motivele unor astfel de comportamente. 

"Până în 2016, la nivel media nu au fost publicate prea multe ştiri în care femeile să fie agresori. Bărbaţii bătuţi există, doar că, din ruşine, ei nu apelează la autorităţi. Bărbaţii bătuţi (sunt profund anxioşi) pot intra cu usurinţă în episod depresiv din cauza ruşinii simţite. Când femeia agresor îşi domină verbal, fizic, sexual şi emoţional partenerul, pedepsele sunt intense şi dese.

Violenţa conjugală, când este îndreptată împotriva bărbatului, categoric nu este motiv de glume. Suferinţa este aceeaşi ca în cazul unei femei şi umilinţa simţită este intensă", a declarat psihologul Radu Leca în exclusivitate pentru DCNEWS. 

VEZI Trei bărbaţi din Iaşi au reclamat la 112 că au fost bătuţi de soţii

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri