Trei motive pentru care ar trebui să mănânci usturoi zilnic
Autor: Ana Vasilescu pe 12 sep 2019 / 08:55 | Magazin

usturoi

Usturoiul are beneficii excelente pentru organism. Dacă îl consumăm  zilnic putem scăpa de multe probleme de sănătate. Nu va mai fi nevoie să luaţi niciodată pastile. 

Usturoiul îmbunătățește circulația sângelui

 

Usturoiul este bogat în vitamina B, un compus esențial care reduce nivelul de homocisteină. Această substanță este responsabilă de întărirea vaselor de sânge și ne aduce multiple probleme:

Nivelurile ridicate de homocisteină determină sângele să fie „mai gros" și să apară cheaguri.

Cu cât nivelul de homocisteină este mai ridicat, cu atât este mai probabil să suferim de boli coronariene. Un ustuori pe zi ne ajută să scăpăm de aceste probleme. 

Mâncarea unui usturoi de post ne poate ajuta să combatem aceste probleme.

Usturoiul, un bun antibiotic natural

 

Știați că în timpul celui de-al doilea război mondial și din cauza lipsei de medicamente, usturoiul a fost utilizat pe scară largă?

Usturoiul întărește sistemul imunitar, ne ajută să vindecăm infecțiile ușoare, ajută la vindecarea rănilor, este potrivit pentru răceli și gripă.

Usturoiul este bun pentru ficat

 

Usturoiul este, mai ales, un bun detoxifiant al organismului. Ne ajută să purificăm toxinele, să eliminăm paraziții și să eliberam din corp acele metale grele, cum ar fi mercurul sau resturile de medicamente pe care ficatul nu le poate prelucra.

Usturoiul este bogat în vitaminele A, B și C, foarte potrivit pentru stimularea funcțiilor hepatice.

Dacă te trezești în fiecare dimineață cu ochii umflați, o față umflată și un gust rău în gură, ficatul tău poate fi supraîncărcat. În aceste cazuri, usturoiul poate fi de mare ajutor.

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri