Trei rachete au fost trase din Siria în direcţia Israelului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Trei rachete au fost trase din Siria în direcţia Israelului, vineri seara.

Trei rachete au fost trase vineri seară din Siria în direcţia Israelului, primele de la debutul escaladării violenţelor între armata israeliană şi Hamasul palestinian, potrivit unei surse militare de la Ierusalim, Agerpres, citând AFP. O rachetă a căzut pe teritoriul sirian, iar celelalte două au lovit zone nelocuite din nordul Israelului, a indicat armata israeliană.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), "trei explozii" au fost auzite în apropiere de Quneitra, în Siria, la frontiera cu Înălţimile Golan ocupate de Israel. OSDO nu a putut preciza dacă tirurile au vizat Israelul ori au fost rezultatul luptelor sporadice în curs între armata siriană şi grupurile de opoziţie armate.

Joi, 13 mai, cel puțin trei rachete lansate din sudul Libanului au vizat ținte din Israel.

VEZI ȘI: Imagini greu de privit din Israel. Momentul în care un bărbat este scos din mașină și bătut de mulțimea furioasă. VIDEO

2.000 de rachete, lansate de Hamas



Mai devreme în cursul zilei, în apropierea frontierei israeliano-libaneze, soldaţi israelieni au deschis focul în direcţia unor manifestanţi libanezi care au reuşit pentru scurt timp să pătrundă de partea israeliană a barierei.

Un membru al Hezbollahului a murit vineri din cauza rănilor provocate de tirurile israeliene, au indicat mişcarea şiită libaneză şi Agenţia Naţională de Informaţii (ANI).

Cu începere de luni, aproximativ 2.000 de rachete au fost trase din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, asupra Israelului, dintre care 90% au fost interceptate de scutul antirachetă Iron Dome, potrivit unui bilanţ prezentat vineri de armata israeliană.

VEZI ȘI: Mărturiile unor români stabiliți în Israel, martori ai bombardamentelor cu rachete Hamas: Sună tâmpit, sună idiot, dar ăsta e adevărul

Zborurile către Israel, anulate

Companiile aeriene globale anulează zborurile către Israel pe măsură ce se intensifică ciocnirile dintre militanții țării și militanții palestinieni din Gaza, scrie CNN. 

Delta Air Lines, American Airlines, United Airlines, Lufthansa și British Airways au anulat toate zborurile după câteva zile de atacuri aeriene israeliene și atacuri cu rachete palestiniene.

Delta a anulat cel puțin șase zboruri între Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York și Tel Aviv. United Airlines a anulat, de asemenea, zborurile către și dinspre Tel Aviv până sâmbătă. Și  Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis o avertizare pentru cetățeni.

VEZI ȘI: MAE, mesaj pentru români! Alertă de securitate ridicată pe fondul conflictului dintre Israel și Palestina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel