Trei schimbări pe care femeile peste 50 de ani trebuie să le facă urgent
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Ești ceea ce mănânci, nu? Pentru femeile de peste 50 de ani, consumul de alimente potrivite devine și mai important pentru a evita problemele de sănătate.

Corpul tău se schimbă pe măsură ce îmbătrânești, deci dieta trebuie să se schimbe și ea.

Aceste sfaturi vin de la un dietetician și vă pot ajuta să vă asigurați că primiți nutrienții de care aveți nevoie.

Jason Ewoldt, RDN, LD, dietetician la Clinica Mayo Healthy Living Program, ajută adesea femeile să își modifice dietele pentru a rămâne în pas cu schimbările care au loc în corpul lor. Decenii de cercetare au armat profesioniști din domeniul medical cu cunoștințe nutriționale care pot ajuta femeile să rămână sănătoase pe măsură ce îmbătrânesc.

Ewoldt sugerează că femeile de peste 50 de ani vizează trei substanțe nutritive importante pentru a combate cele mai frecvente schimbări cauzate de îmbătrânire.

1. Calciu pentru sănătatea oaselor

Osteoporoza capătă o atenție echitabilă, iar majoritatea femeilor în vârstă înțeleg că riscul de a dezvolta această boală osoasă crește odată cu vârsta. De fapt, 1 din 3 femei peste 50 de ani are riscul unei rupturi osoase cauzate de osteoporoză. Osteoporoza afectează și bărbații, dar nu la viteze atât de mari.

„Absorbim mai puțin calciu pe măsură ce îmbătrânim, iar capacitatea femeilor de a tolera lactatele - cele mai bune surse de calciu - scade, de asemenea, odată cu înaintarea în vârstă", spune Ewoldt.

2. Proteine pentru masa musculară

Femeile în vârstă tind să stea mai mult, să facă mai puțin efort. Aceasta compune un proces natural de îmbătrânire numit sarcopenie, care este pierderea de masă musculară. Consumul unei cantități suficiente de proteină reduce impactul pierderii musculare.

„Dietele sănătoase pe bază de plante, care nu includ carne, o sursă majoră de proteine, pot totuși oferi o mulțime de proteine dacă luați alegeri înțelepte", spune Ewoldt. El recomandă soia, quinoa, ouă, lactate, nuci, semințe și fasole.

3. Vitamina B-12 pentru funcția creierului

Ewoldt spune că pe măsură ce femeile îmbătrânesc, absorb mai puțini nutrienți din alimentele lor. Un element nutritiv cheie din care s-ar putea să nu absoarbă destul de mult este vitamina B-12, care este esențială pentru menținerea atât a globulelor roșii sănătoase, cât și a funcției creierului.

„Cele mai bune surse de vitamina B-12 sunt ouăle, laptele, carnea slabă, peștele și alimentele fortificate precum cerealele și boabele", spune Ewoldt. "Veganii, în special, vor trebui să aleagă alimente mai îmbogățite, dar chiar și persoanele în vârstă care mănâncă toate alimentele pot avea dificultăți în a absorbi suficientă vitamina B-12".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel