Corpul tău se schimbă pe măsură ce îmbătrânești, deci dieta trebuie să se schimbe și ea.
Aceste sfaturi vin de la un dietetician și vă pot ajuta să vă asigurați că primiți nutrienții de care aveți nevoie.
Jason Ewoldt, RDN, LD, dietetician la Clinica Mayo Healthy Living Program, ajută adesea femeile să își modifice dietele pentru a rămâne în pas cu schimbările care au loc în corpul lor. Decenii de cercetare au armat profesioniști din domeniul medical cu cunoștințe nutriționale care pot ajuta femeile să rămână sănătoase pe măsură ce îmbătrânesc.
Ewoldt sugerează că femeile de peste 50 de ani vizează trei substanțe nutritive importante pentru a combate cele mai frecvente schimbări cauzate de îmbătrânire.
1. Calciu pentru sănătatea oaselor
Osteoporoza capătă o atenție echitabilă, iar majoritatea femeilor în vârstă înțeleg că riscul de a dezvolta această boală osoasă crește odată cu vârsta. De fapt, 1 din 3 femei peste 50 de ani are riscul unei rupturi osoase cauzate de osteoporoză. Osteoporoza afectează și bărbații, dar nu la viteze atât de mari.
„Absorbim mai puțin calciu pe măsură ce îmbătrânim, iar capacitatea femeilor de a tolera lactatele - cele mai bune surse de calciu - scade, de asemenea, odată cu înaintarea în vârstă", spune Ewoldt.
2. Proteine pentru masa musculară
Femeile în vârstă tind să stea mai mult, să facă mai puțin efort. Aceasta compune un proces natural de îmbătrânire numit sarcopenie, care este pierderea de masă musculară. Consumul unei cantități suficiente de proteină reduce impactul pierderii musculare.
„Dietele sănătoase pe bază de plante, care nu includ carne, o sursă majoră de proteine, pot totuși oferi o mulțime de proteine dacă luați alegeri înțelepte", spune Ewoldt. El recomandă soia, quinoa, ouă, lactate, nuci, semințe și fasole.
3. Vitamina B-12 pentru funcția creierului
Ewoldt spune că pe măsură ce femeile îmbătrânesc, absorb mai puțini nutrienți din alimentele lor. Un element nutritiv cheie din care s-ar putea să nu absoarbă destul de mult este vitamina B-12, care este esențială pentru menținerea atât a globulelor roșii sănătoase, cât și a funcției creierului.
„Cele mai bune surse de vitamina B-12 sunt ouăle, laptele, carnea slabă, peștele și alimentele fortificate precum cerealele și boabele", spune Ewoldt. "Veganii, în special, vor trebui să aleagă alimente mai îmbogățite, dar chiar și persoanele în vârstă care mănâncă toate alimentele pot avea dificultăți în a absorbi suficientă vitamina B-12".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu