Urmărește emisiunea live
Trei tineri, salvați după o prelevare de organe de la un băiat de 13 ani
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Trei tineri au fost salvați în urma unor transplante de organe. Acestea au provenit de la un băiat de 13 ani, aflat în moarte cerebrală. 

La finalul săptămânii trecute mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Iaşi au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un un băiat de 13 de ani, internat în Secţia Clinică ATI.

Ficatul prelevat a fost trimis la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon" Iaşi, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Trei tineri, salvați în urma transplantelor


”În această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea, cauzată de pandemia COVID-19, solidaritatea şi dragostea faţă de semeni fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Aceste momente ne obligă să ne exprimăm recunoştinţa faţă de cei care, prin gestul lor, aduc speranţă, salvează vieţi: donatori, familiile acestora, echipele medicale.

Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, cu atât mai dificile ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie împotriva SARS-CoV2, aducând o nouă şansă la viaţă altor 3 tineri”, se arată într-un comunicat de presă. 

Prelevarea de organe realizată în cursul săptămânii trecute este a patra din anul 2020, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel